Cotigă: 2018, cel mai bun an pentru leasingul financiar

Piaţa de leasing financiar din România va înregistra în 2018 o creştere de 14%, faţă de anul anterior, valoarea finanţărilor noi urmând să ajungă la 2,5 miliarde de euro.
Autostrada Transilvania

Potrivit preşedintelui Industriei de Leasing al Asociaţiei Societăţilor Financiare – ALB România, Mircea Cotigă, pentru piaţa de profil, 2018 s-a arătat a fi cel mai bun an de după criză.

cotiga„Estimarea este că o să terminăm anul 2018 undeva la 2,5 miliarde de euro valoare bunuri finanţate, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 14% faţă de anul anterior. Bunurilefinanţate s-au orientat preponderent către activitatea economică. Noi, industria de leasing, finanţăm în ponderede aproximativ 90% firmele mici şi mijlocii, iar acestea se duc către zona productivă”, a subliniat Mircea Cotigă, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Conferinţei Anuale a ALB România, eveniment organizat împreună cu Govnet Confereces.

Estimările ALB Romania arătau că, la finalul anului trecut, piaţa de  profil a înregistrat un volum de finanţări noi de 2,2 miliarde de euro.

 

 

Adaugati comentariu