Advertisement
dacia-renault-floteauto
Home Piaţa auto 2015, un an record pentru Renault. Cum a evoluat Dacia?

2015, un an record pentru Renault. Cum a evoluat Dacia?

Vânzările mondiale ale grupului Renault au înregistrat, în 2015, al treilea an consecutiv de creştere, cota de piaţă ajungând astfel la 3,2%. Constructorul francez a precizat că Dacia a stabilit un nou record de vânzări, 550.920 autoturisme şi utilitare fiind vândute la nivel mondial, în creştere cu 7,70% comparativ cu 2014.

În rândul modelelor grupului, Clio a devansat anul trecut Duster, redevenind cea mai bine vândută maşină din grupul Renault, 372.062 de unităţi vândute în 2015 faţă de 331.238 de unităţi în cazul Duster, dintre care 168.900 vândute sub marca Dacia.

În top cinci cele mai bine vândute modele Renault se mai află Sandero 2 cu 326.712 unităţi vândute, dintre care 185.358 sub marca Dacia, şi Logan 2 cu 251.030 unităţi, dintre care 99.081 unităţi sub marca Dacia.

„Pe baza dinamicii comerciale din ultimii trei ani şi pe o gamă de modele reînnoită în 2015 şi 2016 precum şi pe dezvoltarea noastră în India şi China, creşterea noastră va accelera în acest an”, a declarat directorul comercial de la Renault, Thierry Koskas, citat de Reuters.

Grupul Renault prognozează pentru acest an o creştere a pieţei auto mondiale cuprinsă între 1 şi 2% în condiţiile în care piaţa europeană este aşteptată să crească cu 2%, în timp ce piaţa auto din Brazilia ar urma să scadă cu 6% iar piaţa din Rusia va înregistra o nouă contracţie de 12%.

În India, unde Renault a lansat anul trecut primul model ultra low cost Kwid, grupul vizează o cotă de piaţă de 8%, în timp ce în China, unde anul acesta va fi inaugurată prima sa uzină, grupul Renault se aşteaptă la o creştere a pieţei auto de 4 până la 5%.

Referindu-se la depăşirea de către vehiculele diesel Renault a normelor de emisii, Thierry Koskas a promis că în săptămânile următoare va prezenta un plan tehnic pentru a reduce diferenţa între emisiile poluante ale automobilele sale în condiţii reale şi cele prevăzute în normele de omologare.

„Lucrăm la un plan tehnic care să ne permită să reducem emisiile comparativ cu nivelele constatate”, a anunţat Thierry Koskas, adăugând că acest plan va fi prezentat în următoarele săptămâni.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie autoPiaţa auto

Renault Group anunță lansarea companiei Ampere

Inițiat ca parte a planului strategic Renaulution al Renault Group, Ampere întruchipează...

Piaţa auto

AIC Trucks anunță lansarea mărcii Piaggio Commercial în portofoliul companiei

AIC Trucks anunță lansarea oficială a activităților sale ca importator și distribuitor...

Piaţa auto

Renault va lansa opt noi modele, inclusiv un SUV de mici dimensiuni derivat din Dacia Sandero

Producătorul francez de automobile Renault, care deține și marca Dacia, a anunţat...