City Insurance
Home Administrare flote Asigurări 20 iulie 2022, ultima zi de depunere a cererilor de plată pentru creditorii City Insurance

20 iulie 2022, ultima zi de depunere a cererilor de plată pentru creditorii City Insurance

Potențialii creditori de asigurare ai societății City Insurance, aflată în faliment, mai pot depune cereri de plată până în data de 20 iulie 2022, pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite, din partea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), dacă dreptul de creanță s-a născut anterior rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, respectiv până la data de 20 aprilie 2022.

Astfel, conform art. 14 din Legea nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților, cu modificările și completările ulterioare, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului de garantare a asiguraților, dar nu mai târziu de 90 de zile calculate fie de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv 20 aprilie 2022 în cazul City Insurance, fie de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancțiunea decăderii din drepturi. Practic, pentru evenimente produse după 20 aprilie 2022, cele 90 de zile în care potențialul creditor de asigurare poate depune Cererea de plată, se calculează strict de la data la care s-a născut dreptul de creanță (data producerii accidentului, evenimentului asigurat etc).

Cererile de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor – Anexa nr. 10 se pot transmite, într-una dintre variantele:

  • Online:https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilor-indemnizatiilor
  • Email: cerere.plata@fgaromania.ro
  • Adresă Poștală: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București
  • Orice alte mijloace care asigură transmiterea textului.

Cererile de plată privind acordarea restituirii de primă – Anexa nr. 9 se pot transmite, într-una dintre variantele:

  • Online:https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-restituirii-de-prima-anexa-9 /
  • Email: cerere.plata@fgaromania.ro
  • Adresă Poștală: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București
  • Orice alte mijloace care asigură transmiterea textului.

FGA recomandă creditorilor de asigurări ale căror dosare de daună nu au fost încă deschise sau finalizate prin depunerea unei cereri de plată, să depună Anexa 10 – cerere de plată, până la împlinirea termenului limită de depunere, 20 iulie 2022 sau maxim 90 de zile de la data nașterii dreptului de creanță, dacă acesta s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a falimentului, respectiv 20 aprilie 2022. Ulterior deschiderii dosarului de daună sau efectuării reparației, creditorii de asigurări au posibilitatea de a completa documentația depusă deja la FGA.

Potrivit legii, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar către petenții care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

Fondul de Garantare a Asiguraților înregistrează și soluționează cererile de plată, în ordinea primirii. Creditorii de asigurare pot verifica stadiul soluționării cererilor de plată înregistrate, online, pe site-ul FGA

Până la 31 Iunie 2022, FGA a recepționat aproximativ 200.000 de cereri de plată din partea potențialilor creditori de asigurare ai Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, fiind înregistrate cca. 140.000 dintre acestea.

Până la 31 iunie 2022, FGA a avizat 29.527 cereri de plată, în valoare de aprox. 259,2 milioane lei.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Pe Autostrada A1 vor fi deschise 6 noi benzinării

CNAIR anunță restricții de circulație pe DN 1, în zona pasajului IKEA

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

șoferi
Asigurări

8 din 10 șoferi vor să știe cât a fost valoarea despăgubirii achitate

8 din 10 șoferi (81%) și-ar dori ca, în cazul în care...

creditorii de asigurări
Asigurări

FGA a făcut plăți de 1,86 mld. lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance și Euroins

Fondul de Garanatare a Asiguraților (FGA) a instrumentat un număr de 193.067...

Asigurări

Cum să economisești bani la achiziționarea unei polițe RCA

Piața asigurărilor auto din România a fost martora unei creșteri notabile a...

RCA
Asigurări

Ce cred românii despre factorii care influențează costul polițelor RCA

Aproape 7 din 10 șoferi români sunt conștienți că numărul accidentelor rutiere...