122 de ambulanțe Renault Master pentru IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) își înnoiește flota: 122 de ambulanțe tip C, marca Renault Master, sunt gata să ”intre în pâine”.
Renault Master IGSU

Unitățile primite de IGSU au la bază autoutilitare Renault Master L3H2 Energy dCi 170 TT, cu motor turbodiesel de 2,3 litri și 170 CP. Toate vehiculele din flotă au fost modificate în România și în Franța, pentru a deveni conforme cu standardele pentru acest tip de vehicul de intervenții.

Renault Master IGSU

Ambulanțele tip C sunt destinate atât intervențiilor medicale de urgență la cel mai înalt nivel, cât și transportului medical al pacientului aflat în stare critică, de aceea sunt înzestrate cu echipamente și materiale pentru terapie intensivă.

Citește aici totul despre viitoarea gamă de utilitare Renault!

Livrarea flotei a fost făcută în baza Programului POIM 2014 – 2020 – ”Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.

Renault Master IGSU

 

 

Din lista de dotări a modelelor livrate de Renault nu lipsesc sistemul de navigație cu display tactil de 7 inci și harta României inclusă, sistem de frânare cu ABS, EBD și asistență la frânarea de urgență, precum și sistem de control dinamic al traiectoriei ESP, în combinație cu sistemul antipatinaj ASR. Totodată, unitățile sunt dotate cu selector Extended Grip, care îmbunătățește aderența pe suprafețe alunecoase și cu asistent la pornirea din rampă (HSA).

 

 

 

În sprijinul șoferului vine și sistemul Park Assist, cu senzori de parcare și cameră video spate. Economia de combustibil va sta în grija sistemelor Stop&Start și ESM, care recuperează energia irosită la frânare.

În viitoul apropiat, IGSU va mai primi de la Renault o flotă de 10 ambulanțe de tip C și încă 75 de ambulanțe de tip B. Acestea vor completa flota de 300 de ambulanțe de tip B livrată de Renault în 2018.

Adaugati comentariu