Germania a devenit proverbială în ceea ce priveşte corectitudinea aplicării legilor. Poliţia rutieră este mai mult decât prezentă pe şosele, astfel că pentru a evita orice probleme, românii care călătoresc acolo trebuie doar să urmeze 10 reguli simple.
În primul rând trebuie ştiut că permisul de conducere românesc este valabil pe teritoriul Germaniei, iar starea generală a drumurilor şi infrastructurii rutiere este foarte bună.
Reguli pentru călătoria în Germania
1. Nu plecaţi la drum fără acte de identitate şi cartea de identitate a maşinii;
2. Suplimentar, este recomandat să încheiaţi o asigurare auto care să acopere inclusiv eventualele accidente rutiere produse pe teritoriul Germaniei!
3. Utilizarea centurii de siguranţă este obligatorie.
4. Folosirea telefonului mobil la volan este interzisă.
5. Utilizarea detectoarelor de radar şi a aparatelor antiradar constituie contravenţie, organele de poliţie având dreptul de a confisca aceste dispozitive.
6. Parcarea este permisă numai în locuri rezervate, contra cost (tichetele se cumpără fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei).
7. Cumpăraţi placheta “Feinstaubplakette” pentru oraşele în care au fost delimitate zone de protecţie de mediu sau zone ecologice. Nerespectarea acestei reglementări atrage după sine o pedeapsa cu amendă în valoare de 80 de Euro.
Centrele de eliberare a plachetelor sunt oficiile de înmatriculare a autovehiculelor sau alte instituţii autorizate să acorde plachetele, precum şi instituţiile autorizate să facă analiza gazelor de eşapament.
Oraşele în care au fost delimitate zone ecologice sunt: Aachen, Augsburg, Balingen, Berlin, Bochum, Bonn, Bremen, Darmstadt, Darmstadt Heinrichstr., Darmstadt Hügelstr., Dinslaken, Düsseldorf, Düsseldorf Umweltspuren, Erfurt, Essen, Eschweiler, Frankfurt am Main, Freiburg im Breisgau, Hagen, Halle an der Saale, Hamburg, Hannover, Heidelberg, Heidenheim, Heilbronn, Herrenberg, Ilsfeld, Karlsruhe, Köln, Krefeld, Langenfeld, Leipzig, Leonberg, Limburg, Ludwigsburg, Magdeburg, Mainz, Mannheim, Marburg, Mönchengladbach, Mühlacker, München, Münster, Neu-Ulm, Neuss, Offenbach, Osnabrück, Overath, Pfinztal, Pforzheim, Remscheid, Reutlingen, Regensburg, Ruhrgebiet, Schramberg, Schwäbisch Gmünd, Siegen, Stuttgart, Tübingen, Ulm, Urbach, Wendlingen, Wiesbaden, Wuppertal.
8. Respectaţi regulile de circulaţie şi limitele de viteză legale.
Limite de viteză în Germania
- Autostradă: în general 130 km/h, cu excepţia zonelor fără restricţii de viteză, precum şi a celor în care limita de viteză este explicit indicată;
- În afara localităţilor variază între 70-100 km/h;
- Oraş: 50 km/h.
9. În cazul producerii unui accident uşor, completaţi, împreună cu cealaltă parte implicată, formularul tip pus la dispoziţie de societăţile locale de asigurări. Notaţi elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat în accident şi ale societăţii de asigurare a acestuia.
Dacă în urma accidentului au fost rănite persoane, contactaţi poliţia locală, după ce aţi acordat primul ajutor. Pentru sprijin, adresaţi-vă partenerului societăţii române de asigurări din ţara respectivă care figurează pe Cartea Verde.
10. Pentru călătoria în Germania, trebuie să vă asiguraţi un loc de cazare şi să deţineţi suficiente resurse pentru acoperirea costurilor perioadei de şedere. Dacă este cazul, trebuie să deţineţi documente corespunzătoare pentru animalele de companie care vă însoţesc. Dacă urmaţi un tratament medicamentos, trebuie aveţi cantităţile necesare de medicamente pentru uzul personal sau reţeta prescrisă de medicul din România.
CITEŞTE ŞI:
Rabla 2020. Câte vouchere şi ecotichete vor fi acordate
Cum a preferat CNAIR pe autostrăzi doar marile lanţuri de benzinării
ASSAI vs.Euroins sau Reparaţii scumpe vs. Despăgubiri RCA neplătite
Comentați?