Advertisement
accident rutier
Home Administrare flote Asigurări 1 din 4 români vor să constate online accidentele rutiere

1 din 4 români vor să constate online accidentele rutiere

1 din 4 români (26%) ar prefera ca atunci când este implicat într-un accident rutier să utilizeze constatarea amiabilă a accidentului în format electronic (online), reiese din cea mai recentă ediție a Barometrului UNSAR- IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România.

Cei mai mulți dintre aceștia sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 ani (39%), urmați de categoriile de vârstă 31-40 ani (peste 20%) și 41-50 ani (circa 20%).

Începând cu data de 15 octombrie 2022, formularul de „Constatare amiabilă de accident” poate fi completat și în format electronic, prin intermediul aplicației digitale „Amiabila” pentru accidente de vehicule produse în România. Aplicația, dezvoltată de către BAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România cu sprijinul membrilor săi, poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

Opțiunea de a utiliza constatarea electronică prin intermediul aplicației „Amiabila” a fost posibilă ca urmare a modificării legislației în domeniu de către ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aplicația a fost dezvoltată cu scopul de a simplifica și eficientiza procedura de constatare a accidentelor de vehicule.

În acest sens, formularul de „Constatare amiabilă de accident” în format electronic poate fi utilizat în cazul unui accident rutier ușor, fără victime, produse în România între două autovehicule asigurate RCA, fără a mai fi necesară completarea de documente în format tipărit de către cei implicați în accidente.

Cu fiecare pas făcut de industria de asigurări, digitalizarea devine o soluție la care tot mai mulți români apelează atunci când achiziționează produse de asigurări sau alte servicii conexe menite să le asigure protecția financiară. Companiile de asigurări au alocat resurse financiare importante pentru a răspunde nevoilor clienților aflate în continuă evoluție, aceștia având acum posibilitatea să interacționeze cu asiguratorii mai facil prin intermediul serviciilor online.

Barometrul UNSAR- IRES a fost realizat în mai 2022 pe un eșantion format din 1.000 respondenți cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ±3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 4,6% în primele 9 luni

Cum se alege soluția de monitorizare a unei flote

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...