Eco-voucher de 1.000 € în plus prin Rabla pentru bucureşteni. Proiect

La Consiliul General al Municipiului Bucureşti a fost depus un proiect de hotărâre prin care se propune acordarea unui eco-voucher în valoare de 4.600 de lei (1.000 de euro) pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu un motor care generează maximum 130 g CO2 pe kilometru.sprijin

Potrivit condiţiilor de acordare, ar urma să beneficieze de un eco-voucher orice persoană fizică sau persoană juridică, de drept public ori de drept privat, entitate fără personalitate juridică sau organizaţie profesională care îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale ce îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

  • are domiciliul sau sediul profesional în Bucureşti;
  • nu are obligaţii de plată la bugetul local;
  • este înscris şi acceptat în Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional (Rabla) în conformitate cu Ordinul Ministrului Mediului nr. 661 din 24 aprilie 2017 privind aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2017 – 2019
  • este de cel puţin trei ani proprietarul unui autovehicul uzat înmatriculat în Bucureşti.

Conform proiectului, dreptul de a beneficia de eco-voucher nu poate fi cedat către o altă persoană, fizică sau juridică.

Implementarea proiectului ar urma să se realizeze începând cu luna ianuarie 2019.

„Am devenit un oraş supradimensionat din punct de vedere al populaţiei, suntem 2 milioane, probabil, cu acte şi încă un milion fără acte. Sunt 1,7 milioane de maşini înmatriculate şi probabil alte 600.000 din zona metropolitană a municipiului Bucureşti şi alte 300.000 de maşini în tranzit, în fiecare zi, în Bucureşti”, a declarat consilierul municipal Lucian Iliescu, iniţiatorul proiectului.

Proiectul a fost depus joi, 17 mai, urmând să treacă prin comisiile de specialitate şi abia apoi să fie introdus pe ordinea de zi într-o şedinţă de Consiliu viitoare.

Lucian Iliescu consideră că această măsură contribuie la încurajare achiziţiei de către bucureşteni a autoturismelor noi din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului şi va fi coroborată cu măsurile de restricţionare a accesului autovehiculelor poluante în Bucureşti.

„Acest proiect are ca raţiune socială necesitatea intervenţiei în procesul natural de înnoire a parcului auto din Bucureşti, în scopul reducerii emisiilor rezultate din utilizarea autovehiculelor, acestea reprezentând unul dintre factorii cu impact negativ direct asupra calităţii aerului şi implicit asupra sănătăţii populaţiei”, a conchis consilierul municipal.

 

 

Adaugati comentariu