Advertisement

levente-gall-webeye-floteauto
Home Administrare flote WebEye: Piaţa românească a soluţiilor de management al flotelor are potenţial de creştere

WebEye: Piaţa românească a soluţiilor de management al flotelor are potenţial de creştere

România are un bun potenţial de creştere în ceea ce priveşte piaţa sistemelor de management al flotelor auto (telematice) care sunt tot mai căutate deoarece lumea a început să conştientizeze impactul lor asupra reducerii costurilor operaţionale ale companiilor, spune Levente Gall (foto), directorul de vânzări al WebEye România, parte a companiei ungare Lambda-Com Group.

Prezent în România din 2008, WebEye se află în plină ascensiune, deschizând filiale în oraşe-cheie şi privind către clienţi noi în domenii precum agricultura şi transportul de pasageri.

România este prima ţară în care compania-mamă din Ungaria a deschis filială. Am început cu un birou mic, la Oradea şi cu patru angajaţi. Acum avem 28 de angajaţi şi alte trei birouri la Bucureşti, Timişoara şi Braşov. Dezvoltarea va continua şi anul acesta”, a spus Levente Gall.

Cu 500 de clienţi şi peste 6000 de vehicule echipate cu sisteme telematice WebEye, compania este un jucător-cheie în furnizarea de sisteme de management al flotelor pentru transporturi de marfă de 3,5 tone şi lider pe piaţa românească în domeniul soluţiilor de management al flotelor pe segmentul transport de marfă de maximum 40 de tone. WebEye a intrat şi în zona traficului de persoane şi a transportatorilor din agricultură, sectoare pe care le consideră foarte dinamice.

Potrivit lui Gall, piaţa românească a început să se maturizeze iar soluţiile ieftine tip GPS aduse din China, cu softuri dezvoltate în garaj, pierd teren. Astfel, clienţii caută astăzi mai mult decât simple sisteme „track and trace” iar răspunsul sunt soluţiile telematice. Acestea sunt extrem de sofisticate şi complexe iar rezultatele sunt pe măsură: optimizarea activităţii companiilor care gestionează flote auto şi scăderea costurilor operaţionale.

Anul trecut am avut o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro şi pentru 2015 estimăm o creştere cu 25% a afacerii pe fondul abordării acestor zone noi şi al unui interes crescut al managerilor pentru soluţii telematice. Noi avem câteva care sunt unice pe piaţa locală, precum eControl şi eDownload. Lumea a început să înţeleagă că, pe termen mediu şi lung este preferabil să implementeze sisteme telematice inovatoare, chiar dacă sunt mai scumpe, deoarece impactul asupra afacerii este semnificativ: scăderea costurilor de întreţinere a flotelor cu 15-20%/ vehicul şi cu 5-8% a consumului de carburanţi”, a mai spus Levente Gall.

webeye-solutii-management-flote-potential-floteauto
Levente Gall, director de vânzări WebEye România

Grupul Lambda-Com Group investeşte puternic în cercetare şi inovaţie pentru a-şi menţine poziţia de lider regional, lucrând cu o echipă de peste 60 de ingineri care dezvoltă continuu aplicaţii noi.

Astăzi, cu ajutorul sistemelor telematice marca WebEye, un manager ştie în orice moment nu doar în ce punct al lumii se află camioanele sale, ci şi cu ce viteză conduc şoferii, cât de mult frânează, în ce măsură provoacă uzura maşinii şi cât combustibil consumă. Ulterior, aceştia au posibilitatea optimizării acestor parametri.

Cu ajutorul funcţiei eControl a serviciului eTachograph se poate verifica, de pildă, cât timp trebuie să conducă şoferii înainte să facă o pauză, conform prevederilor Regulamentul 561 al UE . În cazul abaterilor, dispecerul este alertat şi astfel se poate evita sancţionarea companiei în cazul unui eventual control rutier. Nu în ultimul rând, sistemele WebEye de administrare a flotelor furnizează clienţilor informaţii în timp real despre marfa transportată, de pildă dacă se respectă temperatura optimă de transport astfel încât marfa perisabilă să nu fie afectată.

Sistemele implementate de noi pe camioane sunt comparabile cu acele cutii negre ale avioanelor. Aplicaţii precum DrivingStyle – care va fi disponibilă şi în România din februarie – şi care evaluează în timp real cum conduc şoferii, se traduc atât în reduceri consistente ale costurilor clienţilor noştri cât şi în profesionalizarea şoferilor români”, a mai spus Gall.

O altă aplicaţie introdusă în premieră de WebEye în România este eDownload, care permite descărcarea de la distanţă a datelor de pe cardul de tahograf digital al şoferului, astfel că acesta nu mai este nevoit să revină după 28 de zile în ţara de origine pentru accesarea acestor informaţii, aşa cum prevede Regulamentul 561, ceea ce se traduce în economie de timp şi bani pentru firme.

Printre clienţii WebEye România se numără companii precum: Filip, Viator&Vektor, Luar, Fornetti, Eurolines, International Transporte Popovici, Transcom, Interliner, Pankarpathia, Rodbun, Tiger Amira, Mecaind, etc. La nivel internaţional, compania are clienţi precum DAF, Holcim, MF Cargo, Schmitz, Metro, Gebruder Weiss, Tesco, Spar, Sara Lee, British American Tobacco, Transintertop, Schwarzmuller.

Lider regional în domeniul soluţiilor telematice, Lambda-Com Group a fost înfiinţat în Ungaria în 2001 şi cuprinde astăzi diviziile WebEye, SpedMart, DataFlow şi BestWay. În 2006 a fost înfiinţată compania WebEye International, ca parte a grupului Lambda-Com Group, care dezvoltă soluţii în domeniul informatizării transporturilor. În prezent, WebEye activează în 14 ţări din Europa şi are 31,000 de sisteme telematice implementate.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vacanța
Administrare flote

Problemele tehnice cu mașina nu trebuie să vă strice vacanța. Opt recomandări utile

Înainte de a pleca în vacanța de vară, mulți oameni sunt copleșiți...

autonomie
Administrare flote

Vehiculele electrice pot pierde până la 30% din autonomie pe vreme foarte caldă

Vehiculele electric nu își pierd din autonomie doar pe vreme extrem de...

bateriilor
Administrare floteFlotă verde

Durata de viață a bateriilor o depășește pe cea a vehiculelor electrice pe care sunt montate. Studiu

Marea majoritate a bateriilor vehiculelor electrice au o durată de viață mai...

GoBetter
Administrare floteFlotă verde

Business Lease a lansat noul program de mobilitate sustenabilă, ”GoBetter!”

Business Lease, furnizor de top de soluții inovatoare de management al flotelor,...