WebEye România facilitează plata taxei de drum în Ungaria

WebEye România, furnizor de soluţii telematice pentru transportatori, anunţă introducerea, începând cu luna mai 2017, a serviciului de Suport Clienţi în limba română pentru plata taxei de drum în Ungaria (e-vinieta).DarsGo taxa drum Slovenia

Decizia a fost luată pentru a ajuta companiile de transport să efectueze corect şi rapid toate formalităţile şi să evite, astfel, amenzile. Peste 30.000 de vehicule ale clienţilor WebEye sunt înregistrate pe platforma electronică HU-GO pentru achitarea e-vinietei, ceea ce face ca WebEye să fie cel mai mare operator pe acest segment.

Noul serviciu pus la dispoziţie de WebEye România oferă asistenţă în limba română pentru înregistrarea pe platforma HU-GO şi pentru completarea formularului online pentru plata vinietei. Persoane dedicate vor fi la dispoziţia clienţilor WebEye care au nelămuriri în privinţa achitării taxei de drum electronice atunci când tranzitează Ungaria. Este esenţial de ştiut că taxa este variabilă, depinzând de numărul axelor şi de numărul kilometrilor parcuşi de un vehicul în Ungaria, pe anumite sectoare de drum.

WebEye România oferă, de asemenea, asistenţă în cazul în care clienţii amendaţi doresc să atace decizia autorităţilor maghiare, sfătuindu-i cum să procedeze în acest caz.

Acest nou pachet de servicii este destinat atât clienţilor WebEye cât şi transportatorilor care utilizează unităţi OBU.

În Ungaria sunt peste 6500 de kilometri de autostrăzi şi drumuri naţionale pentru a căror utilizare se plăteşte taxa de drum, în cazul vehiculelor de peste 3,5 tone. Cu toate că au trecut mai bine de trei ani de la momentul introducerii e-vinietei, transportatorii au încă multe semne de întrebare în legătură cu aceasta iar amenzile nu sunt cazuri singulare.

Sunt trei moduri prin care poate fi plătită e-vinieta în Ungaria: cu ajutorul unităţilor instalate permanent la bordul vehiculelor; cu ajutorul unităţilor  telematice mobile (OBU) care funcţionează prin conectare la bricheta maşinii; prin cumpărarea tichetelor individuale pentru accesul pe anumite sectoare de drum.

Cele mai dese nereguli care conduc la amendarea şoferilor de către autorităţile din Ungaria sunt:

  • lipsa fondurilor suficiente în contul aferent plăţii taxei HU-GO
  • declararea incorectă a numărului axelor vehiculului şi remorcii
  • instalarea necorespunzătoare a unităţilor OBU conectate la bricheta maşinii.

 WebEye Telematics Group este format din Lambda-Com Ltd., societatea-mamă care se ocupă cu dezvoltarea soluţiilor de telematică – şi WebEye International, divizia comercială care include filialele companiei din 14 ţări europene. În 2016, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 14.054.000 euro. Serviciile bazate pe tehnologia GPS/GPRS – “Soluţiile WebEye” sunt un instrument indispensabil companiilor de transport, expediţie şi logistică pentru eficientizarea activităţii şi reducerea costurilor.

 

Adaugati comentariu