Watford Insurance vrea să intre pe piaţa RCA din România

Watford Insurance Europe Limited a depus la Comisia de Servicii Financiare din Gibraltar o cerere pentru înfiinţarea unei sucursale de asigurare în România.Potrivit reprezentanţilor companiei, după obţinerea aprobării, operaţiunile din România se vor concentra pe vânzările de poliţe RCA.

„Watford Insurance se va angaja împreună cu compania locală de servicii INTARO Insurance Services S.A. să furnizeze toate serviciile de management pentru operaţiunile desfăşurate în Romania ale Watford Insurance. În urma aprobării autorităţii de reglementare, operaţiunile din România se vor concentra asupra vânzării RCA şi a produselor auxiliare, dar pot fi oferite şi alte produse de retail, cum ar fi asigurările pentru proprietăţi rezidenţiale”, arată compania.

Decizia de a extinde activitatea Watford Insurance pe piaţa românească a fost luată după o evaluare completă a pieţei româneşti de asigurări auto în ceea ce priveşte mediul de afaceri, precum şi cadrul legal şi de reglementare a pieţei.

Watford Insurance, cu sediul în Gibraltar, funcţionează în Uniunea Europeană şi în Marea Britanie din anul 2015. Compania este o subsidiară deţinută în totalitate de Watford Re, reasigurător american cu sediul în Bermuda, având un capital de 1,2 miliarde dolari la data de 30 septembrie 2017.

Watford Insurance şi filialele sale au contract strategic de management al subscrierilor cu subsidiarele companiei Arch Capital Group Ltd., care oferă asigurări şi reasigurări la nivel mondial.

 

 

Adaugati comentariu