Watford Insurance, noul asigurător pe segmentul auto

Watford Insurance Company Europe şi-a lansat, oficial, operaţiunilor în România. În prima etapă, compania  va oferi produse de asigurare auto şi produse auxiliare, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii.
City Insurance

Pe termen scurt şi mediu,compania îşi propune să extindă oferta de produse şi către alte linii de asigurare, cum ar fi proprietăţi imobiliare, răspunderi civile, accidente şi sănătate, maritim şi aviaţie.

Asigurătorul a externalizat administrarea activităţii pentru operaţiunile din România către furnizorul local de servicii de asigurare Intaro Insurance Services SA.

Produsele companiei sunt distribuite prin reţeaua locală de brokeri de asigurare, care, în prezent, intermediază mai mult de 60% din volumul de prime din piaţa de asigurări din România.

„Am decis să extindem activitatea Watford Insurance în România în urma unei evaluări atente a mediului de afaceri şi a cadrului de reglementare şi supraveghere. Avem în plan generarea unei creşteri organice a afacerii şi o diversificare a portofoliului, prin produse adaptate nevoilor pieţei şi consumatorului român”, a declarat Valandis Elpidorou, reprezentantul legal al Watford Insurance – Sucursala Bucureşti.

Watford Insurance este o subsidiara deţinută 100% de Watford Re Ltd., o companie globală de asigurări şi reasigurări, cu un capital social de 1,2 miliarde dolari la data de 31 decembrie 2017.  Funcţionează în piaţa Uniunii Europene (UE) începând din 2015, în principal în Irlanda şi Marea Britanie, iar România este prima ţară din Europa Centrală şi de Est în care activează.

Pe piata RCA îşi desfăşoară deja activitatea 9 companii: Allianz-Ţiriac, Asirom, City Insurance, Euroins Romania, Generali Romania, Grawe Romania, Groupama, Omniasig şi Uniqa.

 

Adaugati comentariu