Advertisement

Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare VW Amarok V6, revanșa germană din segmentul pick-up

VW Amarok V6, revanșa germană din segmentul pick-up

Pe câtă vreme toată lumea se chinuie să facă motoare mai mici care să obțină rezultate fenomenale de consum, piața vehiculelor utilitare de teren cere mașini cu un cuplu mare de la turații mici. Iar un VW Amarok V6 de trei litri chiar este o soluție.

VW Amarok20

Dincolo de dorința de a fi cei mai buni într-un segment pe care nu l-au inventat, cei de la Volkswagen utilitare au credința că pot să se ia la trântă cu numele grele ale pickup-urilor de teren de pe piață cum ar fi Nissan Navara, Mitsubishi L200, Toyota Hi-Lux sau Ford Ranger. Desigur, când au apărut pe piață cu un doi litri bi-turbo de 170 CP, lucrurile nu au stat tocmai bine în favoarea nemților. Odată pus la muncă, propulsorul lor n-a mai reușit să obțină nici pe departe rezultatele optimiste de consum înregistrate în timpul testelor oficiale. Oricum, prea puțini utilizatori erau interesați de consum atâta timp cât mașina își făcea treaba. Doar că exista o neîncredere în cei doi litri cilindree. Acum, Volkswagen a tranșat clar problema: este singurul V6 de pe piață (cel puțin momentan). Oferă trei litri de cilindree și până la 224 CP plus un cuplu respectabil de 550 Nm disponibili de la 1400 RPM. Am testat mașina într-o sesiune derulată pe 17 iunie în jurul Munchen-ului, atât pe asfalt cât și pe off-road. După ce am văzut că zburdă pe șosea ca majoritatea turismelor (sau chiar mai bine) am vrut să vedem dacă în off-road se descurcă așa cum promitea constructorul. Ei bine, am putea spune fără teamă că producătorul a fost cam pesimist când a vorbit despre capacitățile mașinii. Din cauza ploii, terenul de off-road era mai complicat decât era prevăzut inițial. Suprafețele alunecoase deveniseră și mai lipsite de aderență, gropile erau pline cu apă și noroi iar zonele cu înclinări laterale promiteau să ne azvârle dintr-un moment într-altul pe cine știe ce direcție. Amarok V6 a traversat toate aceste zone fără să crâcnească și fără să fie dotat cu anvelope de off-road. Erau pneuri mixte (M/T) dar cu un profil ce amintea mai mult de asfalt și ploaie decât de Mud Terrain.

VW Amarok03

Ce am învățat de la noul Amarok V6? Are doar motoare de trei litri care consumă cât vechiul 4 cilindri de doi litri (pe bune!). Se descurcă în off-road fără reductor dar cu o cutie de viteze automată ZF cu 8 trepte și diferențial blocant spate. Poate tracta 3,5 tone (pentru că mai mult nu-i permite legea), este confortabil ca o mașină normală și nu este cu mult mai scump decât vechiul Amarok. În plus, este Euro6.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Farizon
Vehicule comerciale uşoare

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...