Vrei să șofezi fără stres? Ai nevoie de anvelope de calitate superioară!

Anvelope Flote

Dar ce înseamnă anvelope de calitate superioară? De multe ori mergi cu mașina la un service și ți se spune că anvelopele nu sunt bune, că trebuie înlocuite. De bună credință, tu deschizi portofelul și plătești. Dar știi oare ce plătești? Să fie așa cum spune mecanicul?

Bine, bine, știi și tu că trebuie să înlocuiești pneurile de vară cu unele pentru sezon rece, atunci când vine iarna, dar există oare posibilitatea de a ști care sunt parametrii unei anvelope bune? Cum îți dai seama pe ce dai banii? Cele second hand sunt oare o opțiune, atunci când faci economii?

Anvelopele bune – o chestiune de siguranță

Se apropie perioada de iarnă, când condițiile de rulaj pe carosabil devin mai dificile, și când vei fi nevoit să conduci pe polei, zăpadă sau carosabil umed. Toate acestea cer măsuri de precauție suplimentară, pentru că riscul de accident, la o mașină echipată cu pneuri necorespunzătoare, crește exponențial. În plus, o mașină ce are anvelope de slabă calitate te expune la amenzi usturătoare. Și nimeni nu dorește să riște așa ceva. Deci cum știi ce plătești la service, atunci când comanzi anvelope de iarnă?

Un șofer cu experiență poate că știe să aprecieze, însă cineva pentru care mecanica auto e un mister, ar trebui să afle următoarele:

Dungile colorate de pe eticheta anvelopei arată calitatea acesteia

Pneurile cele mai bune au un anumit cod de culori marcat pe etichetă. Dacă vrei să știi ce achiziționezi la service, uită-te după următoarele caracteristici:

Un cerc alb cu centrul negru atestă faptul că acea anvelopă a trecut testele de performanță și durabilitate cerute de producător. Pneurile pot avea diferite inscripții colorate, pe flanc și pe banda de rulare. Aceste inscripții nu influențează felul cum pneul se comportă la mers.

Dacă bugetul nu îți permite anvelope noi, cele second hand pot fi o opțiune posibilă, câtă vreme sunt în cea mai bună formă. Semnele de uzură trebuie să fie inspectate de către mecanic și pneurile neconforme trebuie eliminate. Pneurile bune fac diferența dintre un posibil accident și rulajul lin pe șoselele patriei, pentru că anvelopele de calitate permit oprirea într-un anume interval atunci când există cel mai mic risc.

 

Durabilitate și consum redus

Printre cei mai mari producători de anvelope foarte bune, a căror etichetă este o garanție de calitate, se numără Hankook, Nokian, Continental, Michelin.

Nokian chiar testează propriile anvelope și pe cele ale concurenței. Testele se fac în condiții de maximă exigență pentru mașină, pe traseele înghețate din Finlanda și Rusia, în pantă, cu sau fără viraj.

Există, de asemenea, diverse publicații auto și organizații care testează mașinile pentru a împărtăși publicului calitățile și defectele acestora. Un astfel de organism specializat, în Europa, este ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club).

Atunci când se produce o anvelopă, se caută permanent ameliorarea aliajelor de elastomeri ce intră în compoziția pneului respectiv. Se urmărește durabilitatea și consumul cât mai mic de combustibil, pentru a proteja mediul ambiant. Ele sunt testate în funcție de distanța de frânare, de comportamentul avut la viraje și de rezistența la înaintare, precum și consumul de combustibil aferent. Ele sunt testate pe carosabil umed, în condiții de ploaie, dar și pe polei și pe zăpadă.

 

Deci informează-te înainte de a merge la service pentru schimbarea anvelopelor. Și, chiar dacă faci economii și achiziționezi pneuri second hand, arată că știi ce să ceri. Un șofer informat este un șofer care conduce în siguranță.

Adaugati comentariu