Volvo Cars vrea să construiască, în câțiva ani, cea de-a treia fabrică din Europa

Producătorul auto suedez Volvo Cars, deținut de grupul chinez Geely, vrea să construiască până la mijlocul deceniului a treia fabrică din Europa, pentru a-şi îndeplini ţinta de producţie de 1,2 milioane de vehicule pe an, a afirmat directorul financiar Bjorn Annwall într-un interviu acordat publicaţiei germane Automobilwoche.
volvo cars

Volvo, care a avut în octombrie a doua cea mai mare Ofertă Publică Iniţială din Suedia, cu o evaluare de 18 miliarde de dolari, are în prezent două uzine în Europa – una în Suedia şi alta în Belgia. Câştigurile obţinute în urma listării vor ajuta Volvo să treacă la un sistem de vânzări adresat direct consumatorilor şi la un tip de abonament, şi va atenua impactul renunţării la motoarele cu combustie internă.

„Avem nevoie de ambele fabrici din Europa, dar avem nevoie de mai mult. De aceea vrem să construim o a treia fabrică”, a explicat Bjorn Annwall.

Acesta a precizat că nu s-a decis încă unde va fi construită a treia uzină a Volvo.

Un purtător de cuvânt al Volvo Cars a declarat pentru Reuters că firma poate deja produce 1,2 milioane de vehicule pe an la cele două fabrici existente şi vrea să-şi majoreze capacitatea peste acest nivel, dar încă nu au fost finalizate planurile.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Autobuzele din Capitală nu vor mai circula pe liniile de tramvai din 27 decembrie

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 27,9% în primele 9 luni

 

 

Adaugati comentariu