Autobuzele din Capitală nu vor mai circula pe liniile de tramvai din 27 decembrie

Autobuzele din Capitală

Autobuzele din Capitală nu vor mai circula pe calea de rulare a tramvaielor, în perioada 27 decembrie 2021 – 27 martie 2022, a anunţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

„Din motive de siguranţă, în fiecare an, în anotimpul rece, autobuzele care în perioada verii au circulat pe liniile de tramvai din Bucureşti vor reveni la traseul de pe carosabil începând cu data de 27 decembrie şi vor reveni pe calea de rulare a tramvaielor din 27 martie. În cazul în care condiţiile meteo se degradează înaintea acestei date, autobuzele vor reveni la traseul de pe carosabil mai devreme, la dispoziţia TPBI. Pentru siguranţa călătorilor, TPBI a decis ca autobuzele să poată utiliza calea de rulare a tramvaielor ca bandă proprie numai în intervalul 27 martie – 27 decembrie. Ţinând cont de instabilitatea atmosferică, în afara acestui interval, autobuzele vor utiliza carosabilul pentru efectuarea curselor programate, conform prevederilor contractelor semnate de TPBI cu operatorii de transport”, precizează TPBI.

Totodată, operatorii de transport vor trebui să ia toate măsurile necesare pentru instruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu această decizie şi vor informa călătorii, care nu vor mai utiliza staţiile de tramvai ca zonă de aşteptare pentru autobuze.

TPBI este primul organism creat la nivel regional care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

 

Sursa foto: STB SA

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 27,9% în primele 9 luni

Proiect pentru fluidizarea traficului rutier în zona punctului de trecere a frontierei Calafat

 

Adaugati comentariu