VW Phaeton, victimă colaterală în scandalul emisiilor

Producţia modelului de lux Phaeton, cel mai exclusivist din gama Volkswagen şi al cărui preţ depăşeşte 89.000 de euro, va fi suspendată din martie 2016, pe fondul reducerii costurilor în urma scandalului emisiilor.
volkswagen-phaeton-floteauto

Modelul Phaeton este produs la Dresda (Saxonia) – cea mai mică fabrică a VW – şi a fost „proiectul de suflet” al fostului preşedinte Ferdinand Piech, transmit Bloomberg şi Reuters, preluate de Agerpres.

Dezvoltarea proiectului a costat peste un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), iar anul trecut au fost produse doar 4.000 de unităţi. Modelul Phaeton trebuia să concureze cu Mercedes-Benz S-Class şi BMW 7-Series, dar nu a reuşit niciodată să îndeplinească ţintele de vânzări de când a fost lansat, în 2002.

volkswagen-phaeton-floteauto„Producţia din Dresda va fi suspendată în timpul fazei de restructurare”, a afirmat Jens Rothe, şeful Consiliului angajaţilor VW din landul Saxonia.

Uzina din Dresa va fi modernizată timp de un an şi aici va fi produs modelul electric Phaeton, probabil din 2019. Majoritatea angajaţilor din Dresda vor fi mutaţi la fabrica din Volkswagen din Zwickau, aflată la aproximativ 120 de km depărtare de Dresda. Joi, reprezentanţii sindicatelor VW au anunţat că firma germană va renunţa anul viitor la 600 de angajaţi cu contract temporar de muncă de la fabrica din Zwickau. Unitatea din Zwickau este a cincea mare fabrică a VW din Germania, unde cei 8.800 de angajaţi asamblează modelele Golf şi Passat.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

volkswagen-phaeton-floteautoVolkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

 

Adaugati comentariu