Advertisement

VW Grand California
Home Piaţa auto Autoturisme Volkswagen Grand California – foto și detalii complete

Volkswagen Grand California – foto și detalii complete

Volkswagen Autovehicule Comerciale va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf (24 august – 2 septembrie) noul model Volkswagen Grand California. Autorulota complet nouă se bazează pe structura modelului Crafter.

Cu Grand California, Volkswagen Autovehicule Comerciale  își extinde gama de vehicule de campare prin adăugarea unui model în clasa de șase metri. În plus față de zona mare de dormit din spate, Grand California va fi disponibil cu un pat supraetajat pentru copii, precum și cu toaletă. Lansarea pe piață a noului vehicul de campare va avea loc la începutul anului 2019.

Lansat în 1988, fratele mai mic, California, a generat vânzări de peste 160.000 de unități. Volkswagen Autovehicule Comerciale a folosit experiența acumulată de la acest vehicul de campare clasic pentru a crea noul Grand California pe platforma tehnică de Crafter. Ambele modele California vor fi oferite în paralel de acum înainte.

VW Grand California

Interiorul noului model reflectă calitățile care au făcut din California un bestseller. Tapițeria interiorului lui Grand California este în cea mai mare parte albă. Această schemă de culori creează o atmosferă luminată și spațioasă, la fel ca și ferestrele cu deschidere automată, atât în spate cât și pe lateral, precum și luminatoarele mari amplasate deasupra patului dublu din spate și din zona de living. Toate ferestrele vehiculului de campare sunt prevăzute cu jaluzele și plase împotriva insectelor. Pentru cabina șoferului există un nou concept de storuri.

Alte caracteristici standard includ, pe lângă bucătăria și baia spațioasă (840 x 800 mm), detalii cum ar fi iluminatul exterior aflat deasupra ușii glisante. În spate se află un racord pentru duș extern cu temperatură reglabilă a apei. O caracteristică inedită este opțiunea de a controla sistemul audio din zona de living prin conexiune Bluetooth. Acest lucru face posibilă ascultarea muzicii independent de sistemul infotainment, utilizând un smartphone, o tabletă sau un laptop.

VW Grand California

Grand California are în dotare scaune rotative în față și o banchetă dublă în zona de living. Familiile cu copii mici vor aprecia punctele de ancorare ISOFIX complete cu legătura superioară pe bancheta din spate. O masă mare oferă spațiu suficient pentru patru persoane. Echipamentele de bucătărie includ un frigider de 70 de litri cu compartiment de congelare (accesibil și din exterior), aragaz cu două ochiuri, o chiuvetă și diverse sertare, compartimente de depozitare și rafturi rabatabile.

O caracteristică-cheie la Grand California, care o diferențiază de California T6, este baia. Pe lângă toaletă și duș, echipamentele sale includ o chiuvetă pliabilă, rafturi cu suporturi pentru articole de toaletă, un dulap cu suport integrat care protejează hârtia igienică de umezeală, suporturi de prosop și un luminator pentru ventilație. Grand California poate transporta 110 de litri de apă. În plus, lămpile din baie se aprind automat prin detectoare de mișcare (standard).

VW Grand California

 

Opțional, este disponibil un pat supraetajat pentru copii, cu luminator panoramic integrat deasupra. De asemenea, sunt disponibile alte dotări: aer condiționat suplimentar, copertină, suport pentru biciclete în spate și masă de camping cu set de scaune (care pot fi depozitate în ușile batante). Încălzirea standard cu gaz poate fi extinsă opțional și pe post de sistem de încălzire alimentat cu energie electrică generată de gaz sau de motorină. De asemenea, în viitor va fi instalat un panou solar pe acoperiș, o antenă satelit (pentru recepție TV) și un router Wi-Fi.

 

 

În plus, Grand California va fi disponibil împreună cu sisteme de asistență și infotainment de ultimă generație. Nu vor lipsi frânarea automată la iminența unui impact, asistent de bandă, asistent unghi mort, asistent pentru trafic la ieșirea din parcare, asistent la parcare cu cameră video și pilot automat adaptiv.

VW Grand California

Pentru a accentua latura de aventurier a noului Grand California, Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi noul model și în varianta cu tracțiune integrală 4MOTION.

Pe parcursul Salonului de rulote și campervan-uri de la Düsseldorf, Volkswagen Autovehicule Comerciale va anunța mai multe detalii despre Grand California, datele de lansare și prețurile inițiale.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...