Advertisement

grupul volkswagen
Home Piaţa auto Volkswagen anunţă pierderi de 3,48 mld. euro în trim. III. Primele din ultimii 15 ani

Volkswagen anunţă pierderi de 3,48 mld. euro în trim. III. Primele din ultimii 15 ani

Grupul auto german Volkswagen a anunţat miercuri că scandalul motoarelor trucate i-a provocat pierderi operaţionale de 3,48 miliarde de euro în trimestrul al treilea, acestea fiind primele pierderi trimestriale înregistrate de cel mai mare constructor auto european în ultimii 15 ani, transmite Reuters.

Cu toate acestea, Volkswagen a subliniat că îşi menţine estimările potrivit cărora numărul autovehiculelor livrate pe ansamblul acestui an va fi comparabil cu recordul de anul trecut când Volkswagen a vândut 10,14 milioane autovehicule la nivel mondial.

Volkswagen a precizat că profitul său operaţional a fost ‘semnificativ mai mic’ decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut din cauza costurilor legate de scandalul motoarelor trucate. Cu toate acestea, faptul că pierderile anunţate de Volkswagen nu au fost atât de dezastruoase pe cât se aşteptau unii analişti a făcut ca acţiunile Volkswagen să înregistreze o creştere de peste 3% la bursa de la Frankfurt.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Unii analişti au estimat că acest scandal ar putea costa Volkswagen până la 35 de miliarde de euro, bani care să acopere rechemarea în service a vehiculelor, amenzile şi procesele. Volkswagen a anunţat deja că a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face faţă costurilor acestui scandal, însă potrivit surselor citate de Reuters cea mai mare parte a acestor costuri vor fi trecute în conturile VW, principala divizie a grupului Volkswagen, care ar putea înregistra pierderi pe ansamblul acestui an.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...