Volkswagen Amarok. O nouă etapă

Volkswagen a făcut publice imagini cu următoarea generaţie a modelului Amarok. Acestea sunt în continuare nişte schiţe de design, dar oferă acum o prezentare mai detaliată a aspectului exterior, cât şi a arhitecturii interioare.amarok

Fie că este vorba de a transporta mărfuri în locații îndepărtate, de a sprijini activătăți de construcții sau în ferme, de a supraveghea și proteja fauna sălbatică sau de a salva vieți, locurile în care sunt folosite modelele pick-up sunt extrem de variate. Utilizarea în astfel de zone accidentate, precum și în cele din mijlocul unui șantier solicită unui pick-up versatilitate și excelente capacități off-road. Pe care le va propune, la un nivel deja certificat în timp, și noul Volkswagen Amarok, care a fost dezvoltat de echipe din Australia și Europa. Și care, în 2022, își va face debutul și va fi disponibil apoi pentru comandă pe primele piețe.

Conform celor de la Volkswagen, viitorul Amarok nu numai că are un design complet nou în interior și în exterior, dar în viitor va avea și o gamă de echipamente utile atât pe cele mai dificile drumuri, cât și pe șosele. „Amarok face realizabil ceea ce în multe locuri pare imposibil la prima vedere. Facilitează activitatea utilizatorilor săi, ajutându-i în muncă, dar și în viața de zi cu zi. Asta se datorează faptului că Amarok oferă soluții care le permit clienților noștri să-și atingă obiectivele – mai ales atunci când activitățile devin dificile”, declară Lars Krause, membru al consiliului de conducere al Volkswagen Vehicule Comerciale.

Reamintim că modelul germanilor va fi pe înrudit cu noul Ford Ranger, urmare a unui parteneriat strategic între cele două companii. Compania nu ascunde parteneriatul cu Ford, dar subliniază că Amarok va păstra pe deplin ADN-ul Volkswagen. „Zona frontală uimitoare și, mai presus de toate, designul X definitoriu disting clar noul Amarok și subliniază pretenția sa de a fi lider”, confirmă Albert-Johann Kirzinger, șeful de design la Volkswagen Vehicule Comerciale. „Am dat forței și puterii noului Amarok o expresie clară – cu un ADN Volkswagen clar, în interior și în exterior.”

În imagini se poate observa grila de radiator de marcă, noua capotă, precum şi blocurile optice LED moderne cu o bandă luminoasă care le conectează. Modelul va dispune de aripi cu bosaje proeminente, dar şi o traversă portantă în benă. Pe acoperiș există corpuri de iluminat suplimentare, care ar putea reprezenta o dotare opțională pentru modelul de serie.

Imaginea cu interiorul arată că al său cockpit va fi unul digital. În echiparea standard sau de top va dispune de un panou de bord sub forma unui monitor, în timp ce un ecran vertical va ocupa aproape toată consola centrală. Sub acest ecran vor exista câteva butoane pentru comenzi rapide. Tunelul central conţine un levier compact pentru cutia de viteze automată, dar şi un selector al modurilor de rulare.

amarok

Ajuns la a treia generație, noul vehicul are mult mai multe sisteme de asistență pentru șofer și știe cum să impresioneze clienții în ceea ce privește conectivitate. Amarok va fi astfel prezentat din 2022 cu inovații care nu au mai fost văzute până acum în acest segment. Și tot, desigur, nu va fi descurajat de niciun teren accidentat.

Modelul Amarok este în producție de serie din 2010. Pick-up-ul premium obișnuia să fie fabricat la Hanovra și va continua să fie construit în Pacheco, în Argentina. Cea mai nouă versiune va fi construită și în orașul sud-african Silverton. În ultimul deceniu, peste 800.000 de vehicule au fost vândute la nivel global, rezolvând provocările pentru proprietarii și șoferii lor de pe multe continente.

(Articol publicat în revista Flote Auti, decembrie 2021-ianuarie 2022)

 

âCITEȘTE ȘI:

Proiect legislativ de reducere a accizei la carburanţi cu 50% pentru 6 luni

O asociere de constructori turci a depus singura ofertă pentru construcția secţiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva

 

Adaugati comentariu