Volkswagen a pregătit investiţii de 85 miliarde de euro în următorii cinci ani

Constructorul auto Volkswagen a aprobat astăzi un plan de investiţii pentru următorii cinci ani în valoare de 85,6 miliarde de euro, cea mai mare parte a sumei fiind alocată fabricilor din Germania.

Consiliul de Supraveghere al Volkswagen (VW, Seat, Skoda, Audi, Porsche) a decis ca aproximativ jumătate din această sumă (40 de miliarde de euro) să fie destinată „modernizării şi extinderii gamei de produse a tuturor mărcilor”. Potrivit unui comunicat al grupului german,segmentul 4×4 va fi o prioritate, la fel ca şi „modernizarea parţială a vehiculelor comerciale uşoare”.

Din totalul investiţiilor, 64,3 miliarde de euro vor fi injectate direct în producţie, în timp ce restul de 21,9 miliarde vor constitui surse pentru continuarea cercetărilor sau pentru a aduce produsele constructorului la stardele de protecţie a mediului cerute în diverse zone ale lumii.

Peste jumătate din investiţia în producţie va fi concentrată în Germania, în cele 28 de unităţi de fabricaţie care reprezintă „coloana vertebrală a grupului”.

Investiţiile în întreprinderile din China, cea mai mare piaţă a Volkswagen, nu sunt cuprinse în cifrele de invetiţii prezentate astăzi.

Adaugati comentariu