Volga salvare: pentru flotele nostalgice

Volga reprezintă o mașină de colecție pentru mulți nostalgici, iar în forma asta rară ar putea chiar să valoreze mulți bani. Un site ucrainean a pus mâna pe un astfel de exemplar de Volga salvare și ni-l prezintă în amănunt.
Volga salvare floteauto

Numele oficial al modelului este GAZ-24, dar versiunea break GAZ-24-12 a fost produsă între 1987 și 1992. Exemplarul din articol a văzut lumina zilei în 1989 și este original, și nu vreo replică a unui vehicul de salvare.

Volga salvare floteauto

Camioanele din est sparg monopolul vesticilor!

Ce este diferit față de versiunea civilă a modelului? Păi, în primul rând, însemnele salvării imprimate pe banda laterală roșie și crucea roșie de pe geamurile laterale din spate. Pe aripa din dreapta față și-a făcut apariția un proiector suplimentar, poziționat în spatele oglinzii retrovizoare atipice (oglindă care se găsește și pe versiunile civile). În sfârșit, pe plafon, un fel de girofar – în esență un al doilea far cu simbolul crucii roșii alertează ceilalți participanți la trafic că o salvare se apropie în viteză. …oarecum.

Volga salvare floteauto

Acesta este autoturismul rusesc Zetta!

Nu există nici sirenă, nici girofar clasic, deci este probabil ca acest vehicul să nu fi desfășurat, totuși, misiuni de urgență, ci doar transport de paciență fără riscuri. La deschiderea hayonului (care se blochează cu un sistem mecanic), din interior basculează un panou care ușurează manevrarea tărgii. Roata de rezervă este depozitată în podeaua portbagajului.

Volga salvare floteauto

Ce a scris Vladimir Putin în declarația de avere!

În zona de transport, există două scaune pentru cadrele medicale sau pentru rudele care însoțesc pacientul, dar care nu par prea comode și nici nu oferă mult spațiu. Pentru a-l folosi pe cel din spate, este necesară o manevră complexă de rabatare a scaunului din față.

Cabina este separată de zona de transport printr-un panou din tablă, dotat cu fereastră glisantă: astfel, cadrele medicale pot conversa cu șoferul în orice moment.

Tot ce știm despre motorul rusesc este că produce 100 CP și, în cazul sedanului, accelerează până la 100 km/h în 19 secunde, atingând o viteză maximă de 147 km/h. Volga salvare accelerează, probabil, ceva mai lent.

sursa: autocentre

Adaugati comentariu