VO Mihăilești a fost finalizată. Pentru 3 km, lucrările au durat 9 ani

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunțat că după 9 ani și după multiple probleme, lucrările la Varianta Ocolitoare (VO) Mihăilești au fost încheiate.
Mihăilești

Potrivit instituției, actualul antreprenor, Viarom Construct, a reușit să finalizeze proiectul înaintea termenului contractual, luna februarie 2022.

”La devansarea termenului contractual a contribuit probabil și decizia constructorului de a investi într-o tehnologie performantă pentru aşternere a asfaltului, prin folosirea unui sistem 3D”, au arătat reprezentanții MT.

De vineri se va putea circula în regim de 2 benzi pe sens pe Varianta de Ocolire Mihăilești, ceea ce reprezintă un avantaj atât pentru traficul rutier de tranzit, cât și pentru localitate.

Chiar dacă are o lungime de doar 3,18 km, această Variantă va duce la scurtarea timpilor de deplasare pe DN 6 și la reducerea riscurilor specifice tranzitării localităților.

Istoricul acestui proiect începe în anul 2011, când CNAIR a demarat proiectul, iar licitaţia a fost câştigată de spaniolii de la Contrat Ingineria Y Obras. Slaba mobilizare și ulterior abandonarea șantierului de către antreprenor au dus la mari întârzieri și la blocarea construcției.

Cinci ani mai târziu, în 2016, contractul pentru construcția VO Mihăilești a fost atribuit antreprenorului – Copisa Constructora Pirenaica SA, dar în 2019 a fost din nou reziliat.
A fost lansată nouă licitație, de data asta cu succes, iar contractul a putut fi semnat în decembrie 2020 cu Viarom Construct, cu prețul de 36.86 milioane de lei (fără TVA).

 

CITEȘTE ȘI:

Restricţii de circulaţie pentru parada militară de la Arcul de Triumf de Ziua Naţională

Noul drum de intrare în țară dinspre Bulgaria va fi deschis circulației până în data de 20 decembrie

 

Adaugati comentariu