Advertisement
Home Piaţa auto Industrie auto Vitesco Technologies, cifră de afaceri de peste un miliard de euro cu componente EV

Vitesco Technologies, cifră de afaceri de peste un miliard de euro cu componente EV

Cifra de afaceri cu produse pentru mașinile electrice a Vitesco Technologies a fost de circa 1,1 miliarde de euro în 2022, față de 0,9 miliarde de euro în 2021.

Potrivit companiei, produsele destinate mașinilor electrice devin din ce în ce mai importante și vor reprezenta în curând majoritatea vânzărilor. Vitesco a înregistrat comenzi de 14 miliarde de euro în exercițiul financiar 2022, dintre care produsele de electrificare au reprezentat 10,4 miliarde de euro. În total, Vitesco avea un carnet de comenzi de 58,5 miliarde de euro la 31 decembrie 2022. 46% dintre acestea erau în sectorul electrificării, iar tendința este puternic ascendentă.

„Trei sferturi din comenzile noastre din 2022 au provenit din afacerea de electrificare. Acesta este un nou record. Tranziția la vehiculele electrice câștigă avânt și este de neoprit acum”, spune CEO Andreas Wolf.

În prezent, fosta divizie Continental este încă puternic atașată de motorul cu ardere și de alte domenii. La nivelul întregii companii, vânzările în 2022 au fost de 9,07 miliarde de euro (+4,0 la sută), cu 1,1 miliarde de euro din produse de electrificare, rezultând o cotă de 12,1 la sută din vânzări. Dar, pe baza comenzilor primite, este de așteptat ca această pondere să crească semnificativ.

Divizia Electrification Technology a Vitesco, spor al cifrei de afaceri de 17,6%

Acest lucru este indicat și de creșterea în unitatea de afaceri Electrification Technology, unde cifra de afaceri a crescut cu 17,6%, până la 692 de milioane de euro. Această dezvoltare a fost condusă „de cererea mare de acționări electrice de înaltă tensiune și electronice de putere, în special în China și Germania”. Vânzările rămase de produse de electrificare au provenit de la unitățile Electronic Controls și Sensing & Actuation. Pe termen mediu, compania își propune să realizeze vânzări de electrificare de 5 miliarde de euro. Potrivit declarației, aproximativ 90% din acestea au fost deja rezervate în registrul de comenzi.

Unitatea de afaceri Electrification Technology nu este încă profitabilă, din pricina costurilor inițiale ale proiectelor pe termen lung, dar rezultatul operațional ajustat al diviziei s-a îmbunătățit la -257,7 milioane de euro, a spus Vitesco. În 2021, mai era un minus de 273 de milioane de euro. Diviziile Electronic Controls (3,9 miliarde euro cifră de afaceri, 166,2 milioane euro rezultat operațional ajustat) și Sensing & Actuation (3,5 miliarde euro cifra de afaceri, 328,0 milioane euro rezultat operațional ajustat) sunt deja pe negru.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen ia în discuție reducerea forței de muncă pentru a-și recăpăta competitivitatea

Sub presiunea mai multor factori economici, în special concurența mărcilor chineze pe...

hella
Industrie auto

Compania Hella își extinde biroul din ElectroPutere Parc Craiova

Furnizorul german de componente auto, Hella, parte din grupul global Forvia, își...

continental
Industrie auto

Daniel Groza a preluat conducerea Continental Automotive din Iași

Compania Continental anunță numirea lui Daniel Groza (44 de ani) în funcția...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...