Viitorul SUV electric Subaru – Toyota. La ce să ne așteptăm?

Va apărea pe piață în a doua parte a anului viitor și, la fel ca și BRZ / GT86, va fi vândut separat de fiecare dintre cei doi producători. Iată la ce ne putem aștepta de la viitorul SUV electric Subaru - Toyota.
SUV electric Subaru - Toyota

Cu banii celui mai mare producător din lume, Toyota, și cu know-how-ul în sisteme de tracțiune integrală venit de la multiplul campion de raliuri, Subaru, produsul final nu poate fi decât spectaculos.

Încă de anul trecut, Toyota a ”cimentat” relația cu Subaru, ajungând la sfârșitul lunii septembrie să dețină peste 20% din totalul acțiunilor Subaru, după ce în octombrie 2005 cumpăra primii 8,7%, iar în aprilie 2008 deținea 16,5%.

SUV electric Subaru - Toyota

Prima colaborare serioasă dintre cei doi japonezi a fost perechea Subaru BRZ / Toyota GT86, care a apărut pe piață în 2012 și care se pregătește pentru o nouă generație. Acum, niponii dezvoltă în comun un nou model. Conceptul care îl precede a fost prezentat de Subaru la începutul anului și ar putea fi un rival pentru SUV-ul Tesla Model X.

Camionul alimentat cu hidrogen de la Toyota

Viitorul SUV electric Subaru – Toyota nu a primit un nume încă, dar presa niponă a publicat numele pe care probabil îl va primi viitoarea versiune de serie: Subaru Evoltis. Este plauzibil, pentru că Subaru deja a întregistrat în 2018 acest nume pentru a-l folosi pe piața din Statele Unite.

SUV electric Subaru - Toyota

Colegii de la carbuzz publică și cifrele probabile ale versiunii de serie: minimum 280 CP la versiunea de bază, sistem de tracțiune integrală standard și o autonomie de 500 km. Și mai spectaculos este că exteriorul versiunii de serie va avea un design mai radical decât cel al conceptului, în pofida faptului că toți producătorii procedează pe dos.

În această ecuație intră și un al treilea factor: producătorul chinez BYD, cu care Toyota a înființat recent un joint-venture, urmând să dezvolte autoturisme electrice sub aceeași umbrelă. Probabil că dezvoltarea viitorului crossover este în stadiu prea avansat pentru a profita de noua colaborare, dar următoarele autovehicule electrice comune Toyota – Subaru sigur vor fi profita de studiile noului joint-venture. Voila globalizare!

foto: Subaru

 

Adaugati comentariu