Viitorul Nissan Qashqai? IMQ Concept

Crossoverul compact IMQ ne oferă câteva informații despre viitorul Nissan Qashqai.
Nissan IMQ - viitorul Nissan Qashqai?

Japonezii au prezentat la Geneva un concept de SUV compact de la care viitorul Qashqai ar putea împrumuta elemente. Numit IMQ, modelul are o lungime de 4.558 mm, o înălțime de 1.560 mm și o lățime de 1.940 mm, și rulează pe roți cu jante de 22 inci și anvelope Bridgestone Connect.

Nissan IMQ - viitorul Nissan Qashqai?Exteriorul se axează pe elementele de design tipice brandului, precum grila V-Motion și blocurile optice bumerang. Instrumentarul de bord s-a transformat într-un ecran uriaș, cu diagonala de 84 cm, iar sistemul de infotainment dispune de un ecran integrat în același panou și poziționat central. Pentru a maximiza vizibilitatea, volanul s-a transformat într-o manșă.

 

Prototipul este propulsat de următoarea generație a sistemului electric e-Power, care actualmente animă modelele Note și Serena disponibile pe piața din Japonia. Inima crossoverului dezvoltă 250 kW (340 CP) și 700 Nm și asigură o dezvoltare instantanee și perfect liniară a forței de accelerare. De asemenea, regăsim și versiunea avansată a sistemului de rulare semiautonomă Nissan ProPilot.

 

Adaugati comentariu