Varianta de ocolire a Bacăului va costa 142 mil. euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat cu asocierea Spedition UMB - Tehnostrade contractul pentru Varianta de Ocolire a Municipiului Bacău. Valoarea investiţiei este de 142 milioane euro.Codlea

Şoseaua de centură va avea o lungime de 30,8 km, din care 16,269 km vor fi construiţi la profil de autostrada, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene.

Durata lucrărilor va fi de 36 luni, din care 6 luni sunt alocate proiectării şi 30 luni execuţiei lucrărilor. Antreprenorul va oferi de asemenea o garanţie a lucrărilor de 7 ani.

Varianta de ocolire a Municipiului Bacău va traversa lunca dintre râurile Siret şi Bistriţa, tranzitând zonele administrativ teritoriale ale localităţilor Luizi, Călugăra, Sărata, Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Săuceşti, Iteşti şi Hemeiuş.

Pe traseu vor fi construite 12 poduri şi pasaje precum şi un nod rutier, la intersecţia cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre şi dinspre autostradă cât şi legătura cu Centrul Municipiului Bacău.

Varianta de ocolire este amplasată la sud, est şi nord de Municipiul Bacău şi presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud şi la nord de municipiul Bacau şi a unor conexiuni cu DN 15 şi cu DN 11, la vest de acest Municipiu.

Varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va facilita legăturile între localităţile aflate în vecinătatea Municipiului Bacău inclusiv pe DN2F, DN 2G, DJ 119 şi DJ 207F.

Prin construcţia şoselei se urmăreşte, în special, devierea traficului greu în afara zonei urbane, cea ce va duce la fluidizarea traficului din zonă, reducerea degradării arterelor existente în municipiu, reducerea semnificativa a poluării şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Adaugati comentariu