Home Piaţa auto Vânzările Porsche România au crescut cu 13% în primele 9 luni. Topul modelelor

Vânzările Porsche România au crescut cu 13% în primele 9 luni. Topul modelelor

Porsche România, cel mai mare importator auto din România, a încheiat primele trei trimestre ale anului cu o creştere a vânzărilor de 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pentru toate mărcile Grupului Volkswagen.

Mărcile de volum Volkswagen şi Skoda au înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor, cu până la 19% şi, respectiv, circa 11% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Ne apropiem de realizarea obiectivului stabilit de a livra 25% dintre maşinile noi din România în 2017. Suntem încântaţi să ne aflăm în topul preferinţelor clienţilor, întrucât brandurile noastre sunt renumite pentru calitatea înaltă şi pentru fiabilitatea lor, iar cele mai recente modele au fost foarte bine primite de clienţii noştri”, a afirmat Brent Valmar, director general Porsche România.

În perioada ianuarie – septembrie 2017, cele mai bine vândute modele de autoturisme pentru pasageri au fost:

  • Skoda Octavia (3.499 unităţi vândute)
  • Volkswagen Golf (2.444 unităţi)
  • Skoda Rapid (2.293 unităţi)
  • Volkswagen Polo (1.885 unităţi)
  • Volkswagen Tiguan (1.742 unităţi).

Skoda Octavia continuă să conducă vânzările din acest segment, urmată la mică distanţă de VW Golf şi Skoda Rapid. VW Passat rămâne prima alegere în categoria sa şi este urmat de Skoda Superb, ambele branduri înregistrând o creştere mai rapidă decât cea a segmentului, în perioada raportată.

În primele trei trimestre, Seat şi-a menţinut performanţa ridicată de anul trecut, în special datorită succesului noilor modele Ateca şi Ibiza, precum şi datorită opţiunilor de finanţare foarte atractive.

Divizia Volkswagen Autovehicule Comerciale a avut o creştere de 5% în primele trei trimestre ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită popularităţii VW Crafter printre clienţii de flote.

La rândul său, performanţa serviciilor de post-vânzare a fost ridicată, crescând cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe măsură ce din ce în ce mai mulţi clienţi aleg serviciile autorizate şi profită de ofertele atractive pentru maşinile noi şi pentru cele vechi. Reţeaua Porsche România acoperă întregul teritoriul al ţării şi include 82 de reprezentanţe în 29 de judeţe.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele de până acum, care fac şi dovada performanţei remarcabile a reţelei noastre de dealeri. Suntem poziţionaţi ideal pentru a oferi servicii de cea mai înaltă calitate clienţilor noştri, în întreaga ţară, din momentul în care aceştia decid să cumpere o maşină nouă şi până la serviciile post-vânzare pe care le furnizăm”, punctează Kurt Leitner, director general Porsche România.

În 2017, brandurile Grupului lansează pe piaţă aproape 60 de vehicule noi. Până la finalul anului în România vor fi lansate noi modele, inclusiv Audi A8, VW T-Roc, Skoda Karoq, Seat Arona, precum şi VW Polo Facelift şi Tiguan Allspace.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verdePiaţa auto

OMV lansează marca eMotion. România inclusă în planurile acesteia

OMV a pus bazele mărcii eMotion prin intermediul căreia se va implica...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au crescut cu aproape 18% în primul semestru

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au crescut cu 17,9% în...

înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

APIA: Înmatriculările de autoturisme noi, în creștere cu aproape 27% în primele 5 luni

În primele cinci luni din 2023, înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 27% în primele cinci luni

În primele cinci luni din 2023, înmatriculările de autoturisme noi în România...