Vânzările de vehicule electrice vor crește în acest an cu 34,4%, la peste 6 mil. de unități

Un număr de 6,37 milioane de vehicule electrice vor fi vândute la nivel mondial în 2022, cu 34,4% mai mult decât în ​​2021 (4,74 milioane), arată un raport al companiei de cercetare și consultanță Gartner. Din numărul total, aproximativ șase milioane de unități (95%) vor fi autoturisme, iar restul, camioane, autobuze și vehicule comerciale ușoare
orașe

Pe segmentul mijloacelor de transport de marfă, Gartner estimează că, în acest an, vor fi livrate la nivel mondial un număr de 22.663 camioane electrice, cu 49,4% mai multe decât în 2021, când au fost livrate 15.171 de unități.

Potrivit Gartner, creșterea globală pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare cu propulsie electrică ar trebui să fie similară, de 46,8%, până la 126.607 vehicule electrice.

„La COP26 din noiembrie 2021, Consiliul responsabil de tranziția la vehicule cu emisii zero a convenit că producătorii auto vor vinde doar vehicule cu emisii zero până în 2040 – chiar mai devreme pe piețele de vârf. Acest lucru crește presiunea asupra sectorului auto pentru a avansa în continuare decarbonizarea”, a arătat Jonathan Davenport, director de cercetare în cadrul Gartner.

Prin urmare, vehiculele electrice joacă un rol central în reducerea emisiilor de carbon în sectorul transporturilor. „Deși livrările de camioane și utilitare ușoare electrice sunt în prezent scăzute, acestea vor crește rapid pe măsură ce proprietarii lor își vor da seama de beneficiile financiare și de mediu ale electrificării flotelor lor”, a conchis Jonathan Davenport.

 

CITEȘTE ȘI:

Piața de fuziuni și achiziții din România a înregistrat o revenire puternică în 2021. Raport EY

Stellantis va exporta în Europa utilitarele ușoare produse la uzina din Rusia

 

 

Adaugati comentariu