UPS introduce cursuri de siguranţă auto utilizând realitatea virtuală

UPS a lansat un program de training pentru viitorii curieri utilizând realitatea virtuală (VR), care simulează experienţa de a conduce în oraşe, oferind, în acelaşi timp, şi o lecţie de catedră inedită.

Compania va începe antrenamentul VR în septembrie, în cele nouă facilităţi de training UPS Integrad.

Experţi din echipa IT a companiei au creat cursuri modulare rulate prin echipamente VR, precum HTC Vive. Cursanţii trebuie să identifice verbal eventuale obstacole de pe drum, cum ar fi trecătorii, maşinile parcate şi traficul. Câmpul vizual de 360 de grade oferit de căşti este realist până la cele mai mici detalii.

„Realitatea virtuală reprezintă un mare progres tehnologic pentru cursurile de siguranţă auto. VR-ul creează o imagine hiper-realistă a străzilor, care îi va impresiona chiar şi pe cei mai tineri dintre şoferii noştri, care au deja experienţa jocurilor video”, a explicat  Juan Perez, chief information şi engineering officer.

Modulele de training VR vor înlocui dispozitivele cu touchscreen pe care filialele Integrad UPS le folosesc acum pentru cursurile de identificare a obstacolelor pe drum. În prezent, programul de training, care integrează realitatea virtuală, este dedicat curierilor care livrează colete. Însă compania explorează tehnologiile VR şi chiar AR (realitatea augmentată) pentru instruirea şoferilor de camioane cu remorcă şi pentru realizarea altor sarcini de serviciu.

Compania operează în prezent 8 filiale UPS Integrad în SUA şi alte două în Europa. Anul acesta se va mai deschide o filială în SUA, ajungând la nouă în Statele Unite.

În aceste filiale, cursanţii învaţă noţiuni fundamentale de conducere a vehiculelor şi de livrare a coletelor folosind o abordare hands-on. Aceştia se pregătesc conducând vehicule UPS într-o replică a unui oraş, care are străzi adevărate, trotuare, locuri de livrări şi de pick-up.

Compania are peste 9.000 de şoferi în Cercul de Onoare, un grup de elită de şoferi care nu au avut, în ultimii 25 de ani, niciun accident care putea fi evitat.

Prima filială UPS Integrad a fost deschisă în Landover, Maryland, în 2007. Cursurile – bazate pe filosofia „Învaţă-mă. Arată-mi. Permite-mi.” – au loc înainte ca studenţii să înceapă trainingul pe şosea, care are un grad de dificultate mai ridicat. Din 2007 până acum, aproape 9.000 de şoferi au absolvit cursurile UPS Integrad.

„Acest curs este fundamental, iar realitatea virtuală îl revigorează. Tehnologia VR completează practica din viaţa reală determinându-i pe angajaţii noştri să participe mai activ la planul de studii UPS Integrad.”, a arătat Jeanne Lawrence, director de dezvoltare al UPS Integrad.

UPS (NYSE: UPS) este lider global în domeniul logisticii, oferind o gamă largă de soluţii, inclusiv transportul de colete mici şi mărfuri cargo, facilitarea comerţului internaţional şi folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. Cu sediul central în Atlanta, Georgia (SUA), deserveşte peste 220 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

 

 

Adaugati comentariu