UNTRR organizează un protest cu ocazia vizitei preşedintelui Franţei la Bucureşti

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR a solicitat Primăriei Capitalei aprobare pentru organizarea unui protest cu ocazia vizitei oficiale pe care Preşedintele Franţei Emmanuel Macron o va realiza în ţara noastră pe 24 august 2017.protest-transportatori-floteauto

”Protestăm deoarece Franţa doreşte blocarea pieţei unice şi libere de transport rutier din Uniunea Europeană prin promovarea unei politici neoprotecţioniste. Preşedintele francez Emmanuel Macron este iniţiatorul loi Macron, legea protecţionistă prin care Franţa impune plata salariului minim francez şi măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români şi estici, în scopul eliminării acestora de pe piaţa franceză şi europeană de transport internaţional. Sperăm ca Primăria Capitalei să accepte cererea noastră de protest, iar autorităţile române să apere interesul României şi al industriei româneşti de transport rutier”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

UNTRR consideră că prin aplicarea de către Franţa a unui salariu minim în transporturi se încalcă suveranitatea unui Stat Membru UE faţă de alt Stat Membru şi solicită autorităţilor române să intervină pentru suspendarea aplicării Legii Macron firmelor de transport rutier din România. Franţa poate stabili salariul minim pentru angajaţii firmelor franceze.

Potrivit transportatorilor rutieri, măsura de a interzice efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina vehiculului pe teritoriul Franţei este evident îndreptată împotriva transportatorilor străini, pentru că în mod normal şoferii francezi îşi vor efectua această perioadă de odihnă acasă.

“Subliniem însă faptul că transportul rutier, prin natura sa, este o activitate cu un caracter mobil şi transnaţional. În acest context, Franţa solicită şoferilor să doarmă la hotel deşi nu dispune de suficiente facilităţi de parcare care să ofere în acelaşi timp şi cazare şi care să fie sigure pentru şoferii străini şi marfa transportată. Reamintim numeroasele atacuri împotriva camioanelor române, poloneze şi din Estul UE suferite de transportatorii noştri în ultimii ani în parcările din Franţa”, au conchis reprezentanţii UNTRR.

Adaugati comentariu