UNSAR: Deţinătorii de poliţe RCA de la City Insurance şi păgubiţii sunt protejaţi de lege

Piaţa asigurărilor RCA din România va depăşi situaţia creată de suspendarea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, iar deţinătorii de poliţe RCA emise de către societate şi păgubiţii sunt protejaţi de lege prin mecanismele de protecţie construite în acest sens, a transmis Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).noi parteneriate

„UNSAR a luat notă de decizia Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară privind o societate de asigurări care nu este Membră a asociaţiei. Impactul situaţiei este cu siguranţă important, însă piaţa asigurărilor RCA din România va continua să funcţioneze şi va depăşi această situaţie, iar deţinătorii de poliţe RCA emise de către acea societate şi păgubiţii sunt protejaţi de lege prin mecanismele de protecţie construite în acest sens”, precizează UNSAR.

Organizaţia și-a exprimat susținerea față de inițiativele legislative care vin în beneficiul consumatorilor și care asigură un cadru de funcționare optim și sustenabil pe termen mediu și lung.

”Salutăm pe această cale lansarea în dezbatere publică a proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților prin care se modifică termenul în care Fondul este îndreptățit să efectueze plăți din disponibilitățile sale către creditorii de asigurări”, a mai arătat UNSAR.

Potrivit sursei citate, această dispoziţie nou introdusă este o măsură de protecţie suplimentară a acestei categorii protejate de lege de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

„Ne exprimăm încrederea că partenerii instituţionali vor lua deciziile potrivite şi punem la dispoziţie întregul nostru know-how pentru a ne asigura că impactul asupra consumatorilor şi păgubiţilor va fi cât mai redus. Subliniem că vorbim despre o industrie care este mult mai diversă decât doar zona de RCA, şi ne referim aici în mod special la asigurările de viaţă, sănătate, accidente, de bunuri şi proprietăţi, locuinţe şi nu numai. Punctăm că, în astfel de perioade care impactează piaţa, şi mai ales după un an dificil, de pandemie, industria de asigurări continuă să ofere serviciile de care românii au nevoie, aşa cum o arată cercetările sociologice prezentate în comunicatele noastre de presă anterioare, şi să răspundă nevoilor în schimbare ale acestora”, subliniază UNSAR.

Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi solicită deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

 

CITEȘTE ȘI:

Societatea de asigurări City Insurance intră în faliment. ASF i-a retras autorizația de funcționare

 

Adaugati comentariu