unsar-asiguratorii-emit-solutii-tehnice-de-reparatii-floteauto
Home Administrare flote Asigurări UNSAR: Asiguratorii emit soluţii tehnice de reparaţii in baza evaluărilor efectuate de inspectorii de daune

UNSAR: Asiguratorii emit soluţii tehnice de reparaţii in baza evaluărilor efectuate de inspectorii de daune

Societăţile de asigurări din România emit soluţii tehnice de reparaţii exclusiv în baza evaluărilor efectuate de inspectorii de daune, iar acestea pot fi verificate, ulterior, de orice evaluator independent, susţin reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Precizările au fost făcute după ce reprezentanţii Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) au afirmat, într-un comunicat că peste 90% dintre asigurătorii din România au început, în ultimii doi ani, să emită soluţii tehnice de reparare a unor piese care de fapt ar trebui înlocuite, fenomenul înregistrându-se mai ales în cazul barelor din plastic, fapt care constituie o operaţie ilegală, neconformă şi care pune în pericol siguranţa rutieră.

unsar-asiguratorii-emit-solutii-tehnice-de-reparatii-floteauto
UNSAR susţine că soluţiile tehnice diferă de la caz la caz, în funcţie de amplitudinea incidentelor

„Asociaţiile de service-uri, precum ASSAI, care are în componenţă numai 12 service-uri, nu sunt reprezentative la nivel naţional şi nu pot oferi cifre şi procente reprezentative pentru piaţă, în condiţiile în care, potrivit Registrului Auto Român, la ora actuală funcţionează aproape 10.000 de ateliere auto în întreaga ţara. (…) Soluţiile tehnice diferă de la caz la caz, în funcţie de amplitudinea incidentelor. Din păcate, anumite service-uri nu urmăresc altceva decât să-şi comercializeze piesele, cu adaosurile comerciale de rigoare. Sunt aceleaşi service-uri care practică adaosuri de până la 400% faţă de preţurile calculate de softuri utilizate la nivel internaţional”, se menţionează în comunicatul UNSAR.

Reprezentanţii UNSAR susţin că aceste service-uri auto, „reunite în aşa-zise asociaţii reprezentative”, nu vizează decât să capete prin lege monopolul absolut asupra operaţiunilor de evaluare a daunelor auto.

„Aceşti experţi, susţinuţi de service-uri, vor avea întotdeauna tendinţa de supraevaluare a daunelor, lucru care se va reflecta, în cele din urmă, în costul poliţelor de asigurare”, mai spun reprezentanţii UNSAR.

UNSAR reprezintă interesele a 26 societăţi de asigurare, respectiv 95% din piaţa asigurărilor, după volumul de prime brute subscrise.

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...