Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate semna contractele pentru proiectarea a cinci pasaje pe drumurile naționale din județele Ilfov, Prahova, Giurgiu, Iași și Constanța, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
”În termenul legal de 10 zile, nu au fost depuse contestații la procedura de atribuire a contractelor pentru proiectarea a 5 pasaje rutiere denivelate pe mai multe drumuri naționale cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a precizat acesta.
Cele cinci pasaje vor fi localizate în următoarele zone:
– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 km 20+750 cu DJ 101 (lotul 1), localizat în comuna Balotești, județul Ilfov;
– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 km 95+650 cu DJ 101R (lotul 2), localizat la intrarea localității Breaza, județul Prahova;
– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 5 km 56+150 cu VO Giurgiu (lotul 3), localizat în orașul Giurgiu, județul Giurgiu;
– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 28 km 63+290 cu DN 28D km 0+000 (lotul 5), localizat în localitatea Letcani, județul Iași;
– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 2A km 126+980 cu DN 22A km 85+925 (lotul 6), localizat la ieșirea din orașul Hârșova, județul Constanța.
Pentru cel de-al șaselea pasaj, de pe DN 12 km 87+200 la intersecția cu CF 400 Brașov – Deda (lotul 4), localizat în localitatea Siculeni, județul Harghita, a fost depusă o contestație, iar semnarea contractului se poate face după soluționarea acesteia.
Contractantul pentru cele 5 pasaje este TQM Management, cu o valoare cumulată estimată la 3,145 milioane lei, fără TVA, iar ofertantul pentru lotul contestat este Asocierea Mega Muhendislik Musavirlik A.S. – Total Business Land, cu o valoare de 637.172,68 lei, fără TVA.
Indicatorii tehnico-economici solicitați în implementarea proiectului sunt:
– lucrări pentru denivelarea intersecției;
– realizarea de trotuare tehnice prevăzute cu treceri pentru fibra optică (daca în zonă există fibră optică);
– iluminat;
– instalarea de panouri fonoabsorbante, după caz;
– instalarea de parapete;
– înființarea de stații pentru mijloace de transport persoane, după caz;
– încadrare în mediul înconjurător din punct de vedere arhitectural.
Durata fiecărui contract este de 180 zile, din care 120 zile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și 60 zile pentru elaborarea Proiectelor pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire.
Sursa de finanțare a obiectivelor de investiții este asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
CITEȘTE ȘI:
Fondul de Garantare a Asiguraților începe plățile pentru creditorii de asigurări ai Euroins
Comentați?