Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 17,5% în trimestrul I

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele trei luni ale acestui an, atât ca serie brută cu 17,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,6%, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, arată datele publicate joi de Institutului Naţional de Statistică.comerţul cu autovehicule şi motociclete

Pe serie brută, avansul cifrei de afaceri a fost influenţat de creşterea afacerilor în comerţul cu autovehicule (+28,5%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+9,3%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,9%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 9,8%.

Conform INS, în luna martie 2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna februarie 2023, atât ca serie brută cu 18,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%.

Pe serie brută, evoluţia a fost generată de creşterile înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23%), comerţul cu autovehicule (+20%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+12,7%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+5,6%).

Creşteri au fost consemnate şi faţă de luna martie 2022, pe serie brută majorarea fiind cu 16,8% iar pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,2%.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

”Undă verde” pentru 5 pasaje rutiere. Două vor fi pe DN 1, la Balotești și Breaza

Fondul de Garantare a Asiguraților începe plățile pentru creditorii de asigurări ai Euroins

 

 

 

Adaugati comentariu