Un pas înainte pentru realizarea Variantei de Ocolire Beiuș

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea Variantei de Ocolire a orașului Beiuș. Proiectul este realizat în colaborare cu Consiliului Județean Bihor.
Zalău Nord

Realizarea VO Beiuș presupune construcția unei șosele cu o lungine de 7,33 km cu 2 benzi pe sens, amenajarea a trei noduri rutiere, realizarea a două intersecții la nivel, construcția a două poduri peste râul Crișul Negru și realizarea a două pasaje pentru drumuri agricole.

Valoarea totală a proiectului este de 403,9 milione de lei, din care 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 288,7 milioane de lei, 15% contribuția pnațională 50,95 milioane de lei, restul de 64,2 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Fondurile vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific OS 2.2 Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – proiecte noi de investiții, Operațiunea – Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Durata proiectului este de 24 luni, a anunțat CNAIR.

Președintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, estimează că lucrările ar putea începe cel mai târziu în primăvara anului viitor, iar șoseaua ar putea fi finalizată la sfârșitul anului 2023.

 

CITEȘTE ȘI:

Au reînceput lucrările de reabilitare și la Podul peste brațul Borcea. Restricții de circulație

Fonduri europene pentru creșterea nivelului de siguranță rutieră pe autostrăzile A2 și A4

 

 

Adaugati comentariu