Brașov
Home Infrastructură Un pas înainte pentru drumul de legătură între Autostrada A3, DN 1 și Aeroportul Brașov-Ghimbav

Un pas înainte pentru drumul de legătură între Autostrada A3, DN 1 și Aeroportul Brașov-Ghimbav

Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a semnat contractul pentru întocmirea studiului de prefezabilitate și fezabilitate necesare pentru construirea realizarea drumului de legătură între Varianta Brașov, Aeroportul Internațional Brașov- Ghimbav și DN 1, respectiv viitoarea Autostradă Brașov – Ploiești, în zona Codlea.

Documentațiile vor fi realizate în baza unui contract în valoare de 1,1 milioane de lei fără TVA, semnat cu asocierea Eco Geodrum – Proiectare Integrată Terra.

În cadrul acestor studii se va stabili traseul pe care îl va urma drumul, modalitățile de conexiune la rețeaua existentă și caracteristicile șoselei.

Firma de specialitate are la dispoziție 3 luni pentru elaborarea studiului de prefezabilitate și 5 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate. DRPD Brașov subliniază, însă, că are promisiuni din partea reprezentanților firmei că vor scurta aceste termene astfel încât, până la finalul acestui an, să puoată fi lansată licitația pentru proiectarea și construcția efectivă a acestui drum.

”DRDP Brașov va colabora îndeaproape cu reprezentații firmei pentru înlăturarea eventualelor blocaje în derularea acestui proiect pentru că Brașovul are mare nevoie de infrastructură modernă și sigură”, a transmis instituția.

Finanțarea si implementarea proiectului vor fi asigurate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Salut aceasta inițiativă lăudabilă, care vine în sprijinul fluidizării traficului din zona Municipiului Brașov și conectării Aeroportului cu principalele căi rutiere. Acest drum va răspunde și nevoilor de conectivitate ale localităților Ghimbav și Codlea, urmând să faciliteze accesul spre parcul industrial Ghimbav”, menționa, anul trecut, președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Vestea.

Pe data de 15 iunie este programată inaugurarea oficială a Aeroportului Internațional, zi care coincide cu primul zbor de linie de la Nurnberg.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Șoferii, obligați să folosească pe toate drumurile publice, în timpul zilei, luminile de întâlnire

La 4 ani de la lansarea licitației, se semnează contractul pentru ultimul lot rămas de pe Autostrada A0

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Avrig
Infrastructură

Constructor desemnat pentru tronsonul Boiţa – Avrig – Mârşa, parte din Autostrada Sibiu – Făgăraş

Constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a câştigat contractul pentru...

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

Suplacu de Barcău,
Infrastructură

Circulație deschisă pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada A3

Odată cu deschiderea circulației, joi, pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău...

autostradă
Infrastructură

Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă

Prin trei contracte semnate astăzi, vor fi construiți 63,66 km de autostradă...