Vest Expres
Home Infrastructură Un pas înainte pe DR 1 Vest Expres, care va conecta Bd. Timișoara cu Centura Capitalei și Autostrada A0

Un pas înainte pe DR 1 Vest Expres, care va conecta Bd. Timișoara cu Centura Capitalei și Autostrada A0

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a desemnat câștigătorul procedurii de achiziție pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent Drumului Radial 1 – Vest Expres (DR 1), care va conecta direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală, realizând legătura dintre Bulevardul Timișoara cu Centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

”Ca urmare a evaluării ofertelor, a întrunit punctajul cel mai mare asocierea Explan (lider) – Geologic Site – DP Consult, cu o valoare de 12.639.864 lei fără TVA. Termenul pentru elaborarea documentului este de 12 luni de la semnarea contractului”, a precizat primarul general.

Drumul Radial 1 – Vest Expres va avea o lungime de aproximativ 9 km și va conecta Bulevardul Timișoara cu centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0.

Acesta va avea caracteristicile unei autostrăzi sau ale unui drum expres, cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens, piste pentru biciclete și trotuare. În urma studiul de fezabilitate, se va stabili care dintre cele 3 variante de aliniament stradal este cea potrivită, cu lățimea de 21 m, de 28 m sau de 32 m.

Potrivit edilului-șef al Capitalei, pentru alte 3 drumuri radiale, s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurilor de licitație și se află în acest moment în diferite stadii de evaluare. Acestea sunt:

Drumul Radial 4 (DR 4 Nord Expres) – va avea o lungime de aproximativ 11,5 km și va face legătura între localitatea Corbeanca și Municipiul București. Se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

Drumul Radial 9 (DR 9 Sud Expres) – va avea o lungime de aproximativ 13 km și va face legătura între localitatea Vidra şi Municipiul Bucuresti. Se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

Drumul Radial 10 – (DR 10 Măgurele Expres) – va avea o lungime de aproximativ 11 km și va face legătura între Municipiul București și orașul Măgurele. Se află în etapa de evaluare a documentelor DUAE (Document Unic de Achiziție European).

În ceea ce privește celelalte drumuri radiale, se lucrează la analizele de favorabilitate. Acestea vor face legătura între Capitală și localitățile din jur:

DR 3 – Giulești Expres – va avea o lungime de aproximativ 10 km și va face legătura comuna Săbăreni, județul Giurgiu, de Municipiul București.

DR 5 – Pipera Expres – va avea o lungime de aproximativ 10,5 km și va face legătura între Municipiul București și localitățile Otopeni – Tunari – Voluntari.

DR 6 – Afumaţi Expres – va avea o lungime de aproximativ 4,4 km, va face conexiunea Autostrăzii A0 cu DN2 și va fi o variantă de ocolire a localității Afumaţi.

DR 7 – Est Expres – va avea o lungime de aproximativ 6 km și va face legătura între Municipiul București și localitatea Moara Domnească.

DR 8 – Splai Expres – va avea o lungime de aproximativ 5,5 km și va face legătura între Municipiul București și zona metropolitană prin nodul Cernica.

DR 2 –  Autostrada A1, care va avea o lungime de aproximativ 12 km și presupune extinderea Autostrăzii A1 la trei benzi pe sens între km 10 și km 23 a Autostrăzii A1, va fi realizat de CNAIR.

Finanțarea studiilor de fezabilitate urmează să fie asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

 

CITEȘTE ȘI:

Contracte semnate pentru 2 loturi de pe Autostrada Buzău – Focşani. UMB și-a adjudecat deja 7 loturi de pe A7

Aplicația ”Amiabila” are noi functionalități din ianuarie 2023

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

București - Giurgiu
Infrastructură

CNIR va lansa licitația pentru proiectarea Drumului Expres București – Giurgiu

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), noua entitate care va administra construcția...

spații de servicii
Infrastructură

Licitație pentru dotarea a două spații de servicii pe Autostrada A2 București – Constanța

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNARI) a transmis la ANAP...

lungimea autostrăzilor
Infrastructură

INS: La sfârșitul anului 2023 lungimea autostrăzilor a crescut cu 48 km

La 31 decembrie 2023, lungimea rețelei de drumuri publice totaliza 86.388 km,...

Beba Veche
Infrastructură

Proiectul privind deschiderea unui punct de frontieră la Beba Veche, în consultare publică

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre...