Un pas înainte pe DR 1 Vest Expres, care va conecta Bd. Timișoara cu Centura Capitalei și Autostrada A0

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a desemnat câștigătorul procedurii de achiziție pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent Drumului Radial 1 - Vest Expres (DR 1), care va conecta direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală, realizând legătura dintre Bulevardul Timișoara cu Centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.



Vest Expres

”Ca urmare a evaluării ofertelor, a întrunit punctajul cel mai mare asocierea Explan (lider) – Geologic Site – DP Consult, cu o valoare de 12.639.864 lei fără TVA. Termenul pentru elaborarea documentului este de 12 luni de la semnarea contractului”, a precizat primarul general.

Drumul Radial 1 – Vest Expres va avea o lungime de aproximativ 9 km și va conecta Bulevardul Timișoara cu centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0.

Acesta va avea caracteristicile unei autostrăzi sau ale unui drum expres, cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens, piste pentru biciclete și trotuare. În urma studiul de fezabilitate, se va stabili care dintre cele 3 variante de aliniament stradal este cea potrivită, cu lățimea de 21 m, de 28 m sau de 32 m.

Potrivit edilului-șef al Capitalei, pentru alte 3 drumuri radiale, s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurilor de licitație și se află în acest moment în diferite stadii de evaluare. Acestea sunt:

Drumul Radial 4 (DR 4 Nord Expres) – va avea o lungime de aproximativ 11,5 km și va face legătura între localitatea Corbeanca și Municipiul București. Se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

Drumul Radial 9 (DR 9 Sud Expres) – va avea o lungime de aproximativ 13 km și va face legătura între localitatea Vidra şi Municipiul Bucuresti. Se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

Drumul Radial 10 – (DR 10 Măgurele Expres) – va avea o lungime de aproximativ 11 km și va face legătura între Municipiul București și orașul Măgurele. Se află în etapa de evaluare a documentelor DUAE (Document Unic de Achiziție European).

În ceea ce privește celelalte drumuri radiale, se lucrează la analizele de favorabilitate. Acestea vor face legătura între Capitală și localitățile din jur:

DR 3 – Giulești Expres – va avea o lungime de aproximativ 10 km și va face legătura comuna Săbăreni, județul Giurgiu, de Municipiul București.

DR 5 – Pipera Expres – va avea o lungime de aproximativ 10,5 km și va face legătura între Municipiul București și localitățile Otopeni – Tunari – Voluntari.

DR 6 – Afumaţi Expres – va avea o lungime de aproximativ 4,4 km, va face conexiunea Autostrăzii A0 cu DN2 și va fi o variantă de ocolire a localității Afumaţi.

DR 7 – Est Expres – va avea o lungime de aproximativ 6 km și va face legătura între Municipiul București și localitatea Moara Domnească.

DR 8 – Splai Expres – va avea o lungime de aproximativ 5,5 km și va face legătura între Municipiul București și zona metropolitană prin nodul Cernica.

DR 2 –  Autostrada A1, care va avea o lungime de aproximativ 12 km și presupune extinderea Autostrăzii A1 la trei benzi pe sens între km 10 și km 23 a Autostrăzii A1, va fi realizat de CNAIR.

Finanțarea studiilor de fezabilitate urmează să fie asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

 

CITEȘTE ȘI:

Contracte semnate pentru 2 loturi de pe Autostrada Buzău – Focşani. UMB și-a adjudecat deja 7 loturi de pe A7

Aplicația ”Amiabila” are noi functionalități din ianuarie 2023

 

 

Adaugati comentariu