Advertisement

Telepass-UTA-floteauto
Home Administrare flote Fiscalitate Un nou dispozitiv pentru achitarea rapidă şi automată a taxelor de drum

Un nou dispozitiv pentru achitarea rapidă şi automată a taxelor de drum

UTA anunță lansarea în România a dispozitivului Telepass EU, prin care oferă o soluție universală pentru diverse sisteme de taxe de drum. Dispozitivul, conceput inițial pentru Italia, poate fi utilizat acum şi în alte patru țări care percep taxe de drum pentru autovehicule cu o greutate totală admisă de peste 3,5 tone.

În afară de acestea, odată cu utilizarea dispozitivului Telepass EU, nu mai este nevoie utilizarea cardului VIAcard, cu care se pot achita taxele de autostradă în Italia.

O caracteristică specială a dispozitivului Telepass EU este aceea că poate fi utilizat în Italia, Franța, Spania, Portugalia, dar şi în tunelul Liefkenshoek din Belgia. Pe lângă înregistrare şi decontarea taxelor de autostradă în Italia şi Franța, prin intermediul acestui dispozitiv se pot achita şi taxele aferente parcărilor monitorizate. Pe viitor, oferta dispozitivului Telepass EU se va extinde, adăugându-se şi alte sisteme de taxare rutieră. În momentul de faţă se pregătește implementarea achitării taxei pentru autostrada A4 (Katowice – Cracovia) din Polonia.

Prin intermediul dispozitivului Telepass EU oferim clienților noștri posibilitatea de a utiliza un singur dispozitiv în mai multe rețele de taxe de drum, din diferite țări europene. „Acest dispozitiv oferă simultan mai multe avantaje: pe de o parte conducătorii auto pot reduce numărul de dispozitive de taxare montate în camion, putând astfel achita taxele de drum în trecere, fără să se oprească la stațiile de taxare. Pe de altă parte, pot profita în unele țări din Europa de Sud-Vest de reduceri de până la 50% față de prețul achitat în numerar“,  menționează Iulian Alexe, Directorul General UTA Romania.

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) se numără printre principalii furnizori de carduri de combustibil şi de servicii din Europa. Prin intermediul sistemului de carduri UTA, clienții comerciali pot alimenta la peste 53.000 de staţii din 40 de ţări europene, indiferent de marcă şi fără numerar şi utiliza alte servicii în sistem de aprovizionare în tranzit. Printre acestea se numără, de exemplu decontarea taxei de drum, operațiuni de servisare, servicii de asistenţă rutieră, precum şi restituirea taxei pe valoare adăugată şi a taxei pe uleiuri minerale.

Compania, fondată în 1963 de către Heinrich Eckstein, se află majoritar în proprietate familială (ale familiilor Eckstein şi van Dedem) într-o proporție de 51%, ceilalţi acţionari fiind Edenred SA (34 %) şi Daimler AG (15 %). Sediul central se află în Kleinostheim/Main. Cei aproximativ 400 de angajați ai grupului UTA contribuie la realizarea unei cifre de afaceri anuale de  aproape 2,6 miliarde euro.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Stellantis
FiscalitateIndustrie auto

Stellantis denunță taxele vamale europene pentru vehiculele electrice din China

Producătorul franco-italiano-american Stellantis a deplâns decizia Comisiei Europene care prevede o creștere...

vamale
Fiscalitate

Ce taxe vamale ar putea fi aplicate mașinilor electrice din China? BYD – 17,4%, Geely – 20% și SAIC- 38,1%

Comisia Europeană a dezvăluit, miercuri, nivelul taxelor compensatorii provizorii pe care le-ar...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...