Un drum de pământ va fi modernizat pentru a conecta Moldova de Transilvania

Un drum de pământ, care nu depășea o lățime de trei metri, va deveni o arteră de circulație de cea mai bună calitate, care va lega județul Neamț de Harghita și, implicit, Moldova de Transilvania, iar drumul către Cluj va fi mai scurt cu mai mult de o oră.
drum

Modernizarea drumului județean DJ 127A Bicazul Ardelean – Tulgheș – Harghita, este unul dintre proiectele cele mai importante pe care le gestionează Consiliul Județean Neamț în această perioadă.

„Am fost pe șantier și am văzut noua etapă în care a ajuns lucrarea începută anul trecut. Sunt foarte mulțumit de evoluția proiectului. Până acum, pe primul sector ce se întinde pe aproximativ trei km, s-au executat șase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari, și urmează a se executa 18 podețe cu diferite lungimi și ziduri de sprijin. Pentru că s-a terminat consolidarea, de săptămâna viitoare va începe turnarea covorului asfaltic. Proiectul pe DJ 127A vizează modernizarea a 6 km de drum, pe care niciodată nu a fost turnat asfalt. Până la a-l reabilita, acest traseu, care pe alocuri era la nivel de potecă, avea o lățime maximă de trei metri. După reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Valoarea totală a investiției este de 33,7 milioane de lei lei cu TVA, fonduri care sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

CITEȘTE ȘI:

Achiziția din magazinele fizice rămâne metoda preferată pentru mulți consumatori

În România, 68% din marfă se transportă pe șosele și doar 12% pe calea ferată

 

 

Adaugati comentariu