Turiştii au nevoie de un cod QR pentru intrarea în Grecia. Care sunt noile protocoale

Turiștii care sosesc în Grecia fie cu maşina, fie pe calea aerului sau cu vaporul trebuie să completeze un formular - Passenger Locator Form - PLF, cu cel puţin 48 de ore înainte de a intra în ţară.grecia

Măsura a fost adoptată înainte ca ţara să îşi deschidă toate aeroporturile pentru zboruri internaţionale începând cu 1 iulie şi are drept scop protejarea cetăţenilor şi a turiştilor, precum şi prevenirea răspândirii coronavirusului (Covid-19).

Toţi călătorii sunt obligaţi să completeze PLF cu cel puţin 48 de ore înainte de a intra în ţară, furnizând informaţii detaliate despre punctul de plecare, durata sejururilor anterioare în alte ţări şi adresa şederii lor în Grecia. După ce formularul PLF a fost trimis, fiecare turist va primi un cod QR personal, care trebuie prezentat, fie prin telefon mobil, fie pe copie, la sosirea lor în aeroporturile din Grecia.

Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Protocol pentru pasagerii care sosesc cu avionul în Grecia

1. Sosirea pasagerilor la poarta de sosire.
2. Transfer în zona în care se află personalul de testare şi verificarea codului QR unic, pe care fiecare pasager îl afişează pe ecranul telefonului mobil sau în formular tipărit.
3. Personalul de testare va direcţiona pasagerii, în funcţie de codul QR al acestora, fie către zona de testare, fie spre ieşire (zona de revendicare a bagajelor sau controlul paşaportului). Până când rezultatele testării devin disponibile, pasagerii testaţi pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 de către o echipă de sănătate sunt obligaţi să se auto-izoleze la adresa destinaţiei finale, aşa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF).
4. După finalizarea testării, turiştii sunt direcţionate către ieşire.
5. Toţi pasagerii trebuie să respecte măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măştilor şi distanţarea fizică/socială).

Protocol pentru turiştii care vin cu maşina

1. Sosirea persoanelor la punctul de control.
2. Toate persoanele care intră în ţară trebuie să prezinte formularul – PLF completat la sosirea lor.
3. Paşaportul şi controlul vamal sunt efectuate şi codul QR al fiecărei persoane este verificat pe ecranul telefonului mobil sau pe formularul tipărit.
4. În funcţie de codul acestora, persoanele care intră în Grecia sunt direcţionate de către personalul de securitate, fie către zona de testare, fie îşi continuă călătoria până la destinaţia finală, primind instrucţiuni de la personalul de frontieră, cu privire la măsurile necesare în cazul în care apar simptome de infecţii respiratorii, caz în care trebuie să contacteze imediat Centrul de operaţii al Organizaţiei Naţionale de Sănătate Publică (EODY).
Dacă persoanele care sosesc intenţionează să aibă multiple opriri în Grecia, trebuie să declare acest lucru şi să raporteze destinaţia iniţială şi itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile. Unităţile mobile de sănătate EODY (KOMY) vor funcţiona continuu la punctele de control de la frontiera terestră.
5. Până când rezultatele testării devin disponibile, persoanele sosite care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se auto-izoleze la adresa destinaţiei finale, aşa cum este declarată pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele lor sunt introduse în sistemul de informaţii EODY, care este conectat la registrul COVID pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedeşte pozitiv.
6. După finalizarea testării, turiștii intră în ţară, primind instrucţiuni cu privire la auto-izolare până la anunţarea rezultatelor.
7. Toţi pasagerii trebuie să respecte măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măştilor şi distanţarea fizică/socială).

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) şi instrucţiuni detaliate pot fi găsite la adresa https://travel.gov.gr/#/.

 

CITEȘTE ȘI:

Volumul creditelor acordate prin IMM Invest a ajuns la 7,2 miliarde de lei

Noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu. Disconfort termic ridicat

Nissan Motor, la primele pierderi anuale în 11 ani: 6,27 mld. dolari

Adaugati comentariu