Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri

Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri, iar actele normative necesare pentru implementarea măsurilor vor fi adoptate în maximum o lună, a anunţat premierul Ludovic Orban.Programul de relansare economică

Potrivit acestuia, programul de relansare economică va fi făcut public în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

„Prezentarea programului economic va fi miercuri, alături de preşedintele României, cu care am colaborat foarte apropiat. După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este ca în maximum o lună de zile să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”, a spus Ludovic Orban, după ce a participat la Adunarea membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

În acest context, premierul a menţionat că PNL nu va renunţa sub nicio formă la cota unică.

„PNL apără cota unică. Este una dintre măsurile liberale cele mai importante, care au avut efecte extrem de favorabile pentru România şi nu renunţăm sub nicio formă la cota unică”, a precizat şeful Guvernului.

Pe de altă parte, acesta a mai precizat că obiectivul fundamental al Guvernului este digitalizarea ANAF.

„ANAF nu are compartiment informatic de digitalizare. De digitalizarea ANAF se ocupă compartimentul din Ministerul Finanţelor, care întâi probabil trebuie să digitalizeze Ministerul Finanţelor. Nu o să aşteptăm înfiinţarea unui compartiment. Aici avem câteva obiective foarte clare în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF. Am făcut paşi în această direcţie. E adevărat mici. Pe de altă parte, paşii mari nu poţi să-i faci în şase luni dintre care patru luni de criză. Aici au fost finanţări de la Banca Mondială pentru digitalizarea ANAF. Banii nu au fost folosiţi. Aici au fost obligaţi toţi oamenii de afaceri să-şi cumpere case de marcat cu transmitere a informaţiilor online şi ANAF, de trei ani de zile, nu şi-a cumpărat serverele pe care să se poată centraliza informaţia respectivă. (…) Şi-au luat scanerele în vamă din care nu a funcţionat niciodată niciun scaner din vamă. Au fost cumpărate pe post de mobilier pentru că niciodată cei care operau aceste scanere nu au avut niciun interes să funcţioneze. Obiectivul nostru fundamental este digitalizarea ANAF”, a explicat premierul.

 

CITEȘTE ȘI:

Turiştii au nevoie de un cod QR pentru intrarea în Grecia. Care sunt noile protocoale

Volumul creditelor acordate prin IMM Invest a ajuns la 7,2 miliarde de lei

Noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu. Disconfort termic ridicat

 

Adaugati comentariu