Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi deschis circulației în 2023

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești, Valea Mare (Slatina) – Colonești (31,75 km), va fi deschis circulației în acest an, mai devreme decât termenul contractual care prevede finalizarea lucrărilor în 2024, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.Tronsonul 3

Potrivit acestuia, stadiu fizic al lucrărilor de pe Tronsonul 3, realizate de Asocierea SA & PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans, a ajuns la 70%.

În urmare vizitei efectuate pe șantier, Ionel Scrioșteanu spune că au fost finalizate lucrările de execuție pentru 31 dintre cele 32 de poduri și pasaje), sunt în curs de finalizare spațiile de servicii, lucrări realizate în proporție de 95% și, totodată, au fost finalizate lucrările de relocare a utilităților.

Anul trecut au fost deschiși circulației rutiere primii 40 km de drum expres în România, aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, Balş – Slatina.

Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane și va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Tarifele RCA vor fi înghețate la nivelul din luna februarie 2023, timp de 6 luni. Noul proiect de HG

Cel puțin 6 autovehicule din 100 înmatriculate produc anual accidente rutiere. Analiză UNSAR

 

 

 

Adaugati comentariu