Tronsonul 1 de pe Autostrada Sibiu-Piteşti, construit în proporție de 35%

Tronsonul 1 de pe Autostrada Sibiu-Piteşti a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 35%, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma, care consideră că în 2022 s-ar putea circula pe primii kilometri ai șoselei rapide.Autostrada Sibiu-Piteşti

„Autostrada Sibiu-Piteşti avansează într-un ritm susţinut! La finalul săptămânii trecute am făcut o vizită pe tronsonul 1 de 13 km între Sibiu şi intrarea în defileul Oltului de la Boiţa. La un an de la debutul lucrărilor, şantierul a ajuns la 35% stadiu fizic, constructorul este bine mobilizat, fiind concentrat în special pe podurile şi viaductele ce însumează aproximativ 2 km lungime. Anul acesta mizăm pe un progres semnificativ pe toate fronturile, astfel încât în 2022 să putem circula pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti”, a afirmat Horaţiu Cosma.

Acesta a adăugat că pe tronsoanele 2 şi 3, cele mai dificile ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti ce străbat Valea Topologului şi Valea Oltului, licitaţiile sunt în plină desfăşurare, au fost depuse ofertele, iar CNAIR le evaluează cu prioritate.

Pe tronsonul 4 Tigveni-Curtea de Argeş (10 km), CNAIR a anunţat zilele trecute câştigătorul licitaţiei.

„Ne dorim să semnăm contractul de proiectare şi execuţie în cel mai scurt timp, după soluţionarea contestaţiilor. Pe tronsonul 5, dintre Curtea de Argeş şi Piteşti (30 km), antreprenorul lucrează la proiectarea de detaliu, iar în aprilie ne dorim să dăm toate aprobările şi autorizaţiile necesare, astfel încât la finalul primăverii să ne bucurăm de primele lucrări şi pe acest sector. Urmărim constant toate proiectele importante de infrastructură şi ne asigurăm că acestea se fac cu cap, temeinic şi că vor fi livrate la timp”, a menţionat oficialul MTI.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European.

Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni şi unul de execuţie de trei ani. Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti este construit de compania austriacă Porr Construct. Aceeaşi firmă a realizat şi lotul 4 al autostrăzii Sebeş – Turda, între Unirea şi Turda, finalizat în 2018.

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 6,8% în luna ianuarie

TBI Bank își consolidează și mai mult prezența în Europa și intră pe piața din Lituania

Volkswagen vrea să construiască şase fabrici de baterii pentru automobile electrice

 

Adaugati comentariu