Advertisement
Home Piaţa auto Flotă verde Triciclete electrice pentru serviciile de livrare ecologice

Triciclete electrice pentru serviciile de livrare ecologice

Compania de logistică Gebrüder Weiss a adoptat în această vară o abordare ecologică inovatoare pentru serviciile de livrare către locuințele private și companiile de pe insulele croate Rab și Lošinj, folosind triciclete electrice pentru a asigura transportul durabil în aceste medii specifice.

Cu orașele sale mici și străzile înguste, insulele croate fac din livrarea mărfurilor o sarcină deloc ușoară. De aceea, Gebrüder Weiss oferă acum clienților săi o soluție de transport deosebit de ecologică. Din această vară, compania de logistică furnizează gospodăriilor private și companiilor din insulele Rab și Lošinj cu triciclete electrice. Vehiculele manevrabile sunt echipate cu un motor electric silențios, puternic și sunt ideale pentru livrări în orașe mici, zone de vacanță și parcuri naționale – în special în perioada sărbătorilor.

„Este important să păstrăm autenticitatea și unicitatea insulelor. Cu livrarea cu triciclurile noastre electronice, ajutăm oazele insulei să-și păstreze farmecul original. Și clienții noștri primesc bunurile pe care le comandă online într-un mod ecologic”, spune Barbara Bujačić, Country Manager pentru Croația la Gebrüder Weiss. Vehiculul poate transporta transporturi cu o greutate totală de până la 500 de kilograme și poate parcurge 50 de kilometri pe zi cu o singură încărcare a bateriei.

Furgonete electrice în mediul urban

Pe lângă triciclete electrice, Gebrüder Weiss a început recent să folosească camionete electrice în Croația pentru a livra clienților finali din Zagreb. Fie că vorbim despre mobilier, mașini de spălat sau frigidere și echipamente de fitness – Gebrüder Weiss livrează mărfurile acolo unde clienții au nevoie de ele. Vehiculul are o autonomie de 170 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, ceea ce permite până la 35 de livrări ecologice pe zi. Furgonetele electrice sunt ideale pentru transportul în traficul urban și reduc zgomotul din trafic datorită motorului lor electric silențios. Bateriile vehiculelor sunt încărcate folosind propriul sistem fotovoltaic, pe care compania l-a pus recent în funcțiune în locația sa principală de lângă Zagreb. Sistemul instalat pe acoperișul unității logistice are o putere maximă totală de 500 de kilowați pe an și economisește aproximativ 107 tone de CO anual.2 a.

Cu aceste măsuri durabile în Croația, Gebrüder Weiss face încă un pas pe drumul către neutralitatea climatică vizată până în 2030. De câțiva ani, compania investește în motoare alternative în traficul greu de mărfuri și dezvoltă soluții cu emisii scăzute pentru ultima milă. De exemplu, un camion electric este utilizat pentru transportul local în zona Viena, iar clienții finali din Austria și Ungaria sunt aprovizionați cu vehicule electrice. În plus, unul dintre primele camioane cu hidrogen din lume este utilizat în mod regulat în Elveția din 2021. Achiziționarea altor camioane cu hidrogen și electrice este planificată în Germania în 2024.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

staţii de încărcare
Flotă verde

50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţă că 50 de staţii...

mașină electrică
Flotă verde

Cât de pregătită este România în 2023 pentru mobilitatea electrică?

Într-un clasament privind mobilitatea electrică, România se află, în 2023, pe locul...

nissan
Flotă verde

În Europa, gama Nissan va deveni complet electrică până în 2030

Nissan va accelera planurile de electrificare prin angajamentul ca toate vehiculele vândute...

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...