Transportul în comun din Timişoara, plătit cu telefonul mobil

Utilizatorii transportului în comun din Timişoara vor putea achita titlurile de călătorie prin intermediul aplicaţiei 24pay, singurul portofel electronic care pune la dispoziţie plata cu telefonul mobil fără costuri suplimentare pentru călători.Compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, în parteneriat cu Banca Transilvania a încheiat un acord cu Societatea de Transport Public Timişoara (STPT), prin care utilizatorii serviciului de transport public din Timişoara vor putea achita titlurile de călătorie prin intermediul aplicaţiei 24pay, singurul portofel electronic care pune la dispoziţie serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun fără costuri suplimentare pentru călători.

Aplicaţia 24pay este o soluţie de plată prin telefonul mobil care permite operatorilor de transport în comun să ofere călătorilor o alternativă rapidă, eficientă şi sigură de achiziţionare a titlurilor de călătorie, utilizând cardul bancar.

Soluţia 24pay cuprinde o aplicaţie pentru călători (portofel virtual), o aplicaţie pentru controlor, dedicată verificării valabilităţii biletelor de transport şi o interfaţă desktop pentru generarea rapoartelor de activitate şi financiare.

Aplicaţia 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android şi iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicaţiei, este necesară adăugare unui card bancar Visa/Mastercard.

Pentru a achiziţiona un titlu de călătorie, utilizatorii trebuie să acceseze secţiunea ”Transport Public” din aplicaţie şi să scaneze codul QR afişat în staţie sau în mijlocul de transport în comun. Dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, acesta se va apropia de eticheta cu simbolul NFC. După scanare, utilizatorul va selecta titlul de călătorie dorit. După confirmarea tranzacţiei, titlul de călătorie achiziţionat va fi disponibil în secţiunea Bilete pentru control. În cadrul operaţiunii de control de bilete, călătorii au obligaţia de a prezenta telefonul cu aplicaţia Transport Public – 24PAY în vederea efectuării controlului valabilităţii titlului de călătorie pe mijlocul de transport utilizat.

Astfel, timişorenii vor putea achiziţiona, din mijloacele de transport, prin intermediul aplicaţiei 24pay, bilete de o călătorie, în valoare de 2,5 lei şi legitimaţii de o zi, în valoare de 12 lei. Legitimaţiile de o zi se vor putea achiziţiona şi din staţii, iar validarea acestora este obligatorie pentru fiecare călătorie.

Prin utilizarea aplicaţiei 24pay, călătorii pot achita rapid şi sigur, fără costuri suplimentare, contravaloarea biletelor prin intermediul cardului bancar, fără a se deplasa la o casă de bilete. Totodată, utilizatorii pot vizualiza în cadrul aplicaţiei istoricul tranzacţiilor, iar tehnologia asigură securitatea tranzacţiei.

Avantajele pentru societatea de transport în comun le reprezintă îmbunătăţirea calităţii serviciilor prin oferirea unei variante alternative de plată, în afara programului de lucru şi ariei de acoperire a chioşcurilor de bilete, prevenirea călătoriilor frauduloase prin blocarea sistemului de plată în caz de control, diminuarea costurilor şi a riscurilor de gestionare a numerarului, monitorizarea activităţii controlorilor, feedback din partea călătorilor prin intermediul secţiunii de sugestii şi reclamaţii.

PTP Online face parte dintr-un grup de companii din Bucureşti care activează de peste 10 ani pe piaţa serviciilor de reîncărcare electronică, furnizând, de asemenea, servicii integrate de producţie hardware şi dezvoltare software cu aplicabilitate în mobile şi vending. La nivel de grup, cifra de afaceri în anul 2017 a fost de aproximativ 30 milioane euro.

Adaugati comentariu