Advertisement

Transportatorii rutieri
Home Administrare flote Asigurări Transportatorii se alătură protestului ASSAI la adresa ASF

Transportatorii se alătură protestului ASSAI la adresa ASF

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România se alătură Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente şi participă la protestul din 2 decembrie la adresa ASF, considerând că ASSAI a ilustrat în mod fidel tabloul sumbru al problemelor cu care se confruntă şi transportatorii.

Cea mai mare confederaţie patronală a transportatorilor din România îşi exprimă indignarea cu privire la lipsa de implicare a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în respectarea drepturilor şi intereselor asiguraţilor şi îşi anunţă, alături de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), participarea la acţiunea de protest faţă de ASF organizată în data de 2 Decembrie.

În cursul întâlnirii avute cu reprezentanţii ASF, le-am atras atenţia că răbdarea transportatorilor s-a terminat. Dacă nu vor interveni în mod prompt şi autentic pentru a ne proteja în calitate de asiguraţi, vom declanşa acţiuni de protest în toată ţara. Începem pe 2 decembrie alături de ASSAI”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Acesta reaminteşte faptul că anul acesta, COTAR a avut o întâlnire cu reprezentanţii ASF cărora le-a atras atenţia asupra problemelor tot mai numeroase cu care se confruntă transportatorii români. „Acestea nu numai că nu şi-au găsit rezolvarea, dar s-au şi acutizat”, punctează Vasile Ştefănescu.

Iată-le pe cele mai importante:

  • Majorarea continuă a primei RCA pentru transportatorii români a condus la o valoare prohibitivă a acesteia;
  • Despăgubirile acordate de societăţile de asigurări sunt efectuate de către
    inspectori de daune care emit în mod deliberat soluţii tehnice incorecte, dar care implică costuri reduse de despăgubire din partea societăţilor de asigurări;
  • Subevaluarea plăţilor de despăgubire din partea societăţilor de asigurări face imposibilă efectuarea unor reparaţii care să asigure siguranţa în trafic a autovehiculelor;
  • Plata cu mare întârziere a despăgubirilor în afara termenului legal are ca efect blocarea maşinilor în service şi implicit a activităţii de transport;
  • Rezoluţiile primite de la ASF la reclamaţiile înaintate avantajează de fiecare dată şi exonerează răspunderea societăţilor de asigurări;

Transportatorii români îşi exprimă totodată nemulţumirea cu privire la noua Normă RCA recent adoptată de ASF, care permite societăţilor de asigurări subevaluarea daunelor totale şi limitează valoarea costurilor de reparaţii, ceea ce pune în mare pericol activitatea de transport.

Noua normă RCA protejează mai degrabă interesele financiare ale societăţilor de asigurări, motiv pentru care solicităm de urgenţă abrogarea acesteia. Considerăm că vina majoră a acestor dezechilibre şi probleme specifice întregii pieţe de asigurări aparţine tocmai instituţiei care ar fi trebuit să vegheze la protejarea asiguraţilor români şi asupra modului de funcţionare a sistemului de asigurări private din România”, atrage atenţia Vasile Ştefănescu.

Dacă la nivelul ASF nu se vor demara discuţii cu privire la solicitările COTAR în cel mai scurt timp, Confederaţia va anunţa în perioada următoare calendarul de protest la nivel naţional al transportatorilor din România şi va solicita ca la aceste acţiuni protestatarii să participe cu toate utilajele asigurate (autoturisme, autobuze, microbuze, autocare, camioane).

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...