Transportatorii din UNTRR reclamă creşterea RCA printr-un miting de protest în Piaţa Constituţiei

Marţi, 15 decembrie 2015, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) organizează un miting de protest în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 10, la care invită toţi posesorii de autoturisme din România interesaţi şi afectaţi de creşterea tarifelor asigurărilor auto obligatorii, RCA.
transportatorii rutieri

Reprezentanţii UNTRR spun că interesul comun al transportatorilor este limitarea valorii RCA/Carte Verde la valori normale de:

  • maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mărfuri şi persoane care fac transporturi rutiere internaţional,
  • maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local,
  • maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme.

Potrivit organizatorilor, sunt invitaţi la acest protest „toţi posesorii de autoturisme din România interesaţi şi afectaţi de creşterea preţului RCA şi de riscul de a ajunge la 1.000 euro pentru un Logan în scurt timp, în 2016”.

Totodată, Uniunea invită la miting şi toate organizaţiile care nu au obţinut autorizări pentru organizarea unor proteste similare în data de 10 decembrie şi, respectiv,17 decembrie.

„Scopul este reducerea preţului RCA/carte verde pentru toţi utilizatorii de autovehicule din România”, conchid reprezentanţii UNTRR.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 14.000 membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

 

 

Adaugati comentariu