Transportatori: Tariful mediu RCA pentru persoane fizice – 400 lei/an

Patronatele din transporturile rutiere consideră că tarifele RCA pentru persoanele fizice ar trebui să scadă în perioada următoare, datele analizate din Raportul Milliman indicând un preţ RCA de aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul, contrar celor menţionate de asigurători şi ASF, conform cărora tarifele pentru această clasă ar urma să crească.
Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT şi APULUMspun că atunci când au avansat cifra de 4.907 lei RCA pe 12 luni pentru segmentul de vehicule comerciale de peste 16 tone au ţinut cont de datele şi metodologia de calcul făcută public recent de către ASF.

„Solicităm ASF şi companiilor de asigurări să publice datele istorice pentru a vedea cum a funcţionat piaţa RCA în România în ultimii 24 de ani, deoarece brusc, de la începutului lui 2015 (coincidenţă sau nu, conducerea ASF a fost preluată de domnul Mişu Negriţoiu), piaţa RCA nu mai funcţionează. Solicităm ASF şi companiilor de asigurări să ne demonstreze public şi transparent ce justifică costul peste cifrele noastre. De ce ASF şi asigurătorii nu publică cifrele? Le fabrică acum sau în următoarele 30 de zile?! În România, asigurătorii desconsideră asiguraţii într-un raport de superioritate tolerat complice de ASF, în loc ca asigurătorii să fie parteneri cu asiguraţii”, arată  transportatorii.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT şi APULUM solicită Parlamentului României să facă publice prin intermediul ASF datele istorice şi cele actuale pentru piaţa RCA, considerând că până în prezent nu au fost publicate din partea asigurătorilor decât comentarii, fără însă niciun argument bazat pe cifre şi date.

 

Adaugati comentariu