Transport public gratuit din 2019 în Bucureşti

Un proiect pentru transport public gratuit în Capitală va fi promovat anul viitor, a anunţat primarul general, Gabriela Firea, în cadrul şedinţei de Consiliu General.RATB

Potrivit edilului-şef al Capitalei, proiectul nu va fi dezbătut mai devreme de 2019, pentru „a dimensiona corect parcul auto al STB, fosta regie de transport”.

„Aveam această achiziţie de autobuze Euro 6: 100 vin anul acesta, 300 vin până la anul, în vară, în luna iulie. De asemenea, achiziţionăm 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 400 de autobuze pe gaz natural comprimat. De aceea, cred că este o strategie corectă: în momentul în care avem un parc auto bine dimensionat, să putem să acordăm şi această facilitate a gratuităţii, scopul fiind acela de a dimensiona pe cât mai mult posibil prezenţa în trafic a autoturismelor personale şi cetăţenii să aleagă transportul public în comun”, a spus primarul general.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat două proiecte de hotărâre în baza cărora elevii din învăţământul preuniversitar şi însoţitorii pensionarilor cu domiciliul stabil în Capitală vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societăţii de Transport Bucureşti (fostă RATB).

 

Adaugati comentariu