Transdara, societate de transport din grupul Atlassib, a ieşit din insolvenţă

Transdara, compania de transport persoane care asigură cea mai mare parte dintre cursele din judeţele Arad şi Timiş, aflată aproape de faliment în urmă cu cinci ani, a reuşit să se reorganizeze sub administrarea CITR.Compania a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii mai a anului 2012, pe fondul lipsei lichidităţilor, generate de scăderea accentuată a comenzilor de transport, precum şi a numărului de călători pe cursele regulate, a neîncasării creanţelor şi a investiţiilor neperformante efectuate. La momentul deschiderii procedurii, societatea nu putea acoperi datoriile din lichidităţile disponibile, ceea ce a dus la dezechilibre financiare majore.

„Cu alte cuvinte, compania era în declin când am preluat administrarea judiciară.Pentru a reuşi redresarea, am optimizat costurile, inclusiv prin reducerea dobânzilor aferente creditelor bancare, am echilibrat datoriile cu activele companiei prin planul de reorganizare şi am negociat eşalonarea plăţilor faţă de principalii furnizori”, a declarat Silvana Şermer, Managing Partner CITR Filiala Timiş, care a coordonat procesul de reorganizare al companiei.

Compania a intrat în reorganizare în baza unui plan întocmit de CITR şi agreat de toţi creditorii. Planul cuprindea măsurile necesare pentru funcţionarea optimă a societăţii, soluţii care au convins creditorii acesteia că e suficient de stabilă ca să poată participa la licitaţii şi în perioada desfăşurării procedurii de insolvenţă.

Ajunsă acum la finalul perioadei de reorganizare, Transdara. şi-a achitat toate datoriile asumate prin planul de reorganizare faţă de creditori, în valoare totală de 13 milioane de lei, fără să fie nevoită să vândă din bunurile necesare desfăşurării activităţii.

Societate are ca obiect de activitate transportul internaţional, interjudeţean şijudeţean de persoane, închirieri de autocare si microbuze spre orice destinaţie.

 

Adaugati comentariu